Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
107 komentara

Hrvatski biskup: 'Ovo je tamni trenutak u povijesti Amerike'

Trebamo ostaviti strah i ujediniti se u onome što predstavljamo u svijetu, a to su solidarnost i pomoć ljudima u nevolji. Ako želimo utočište, pružimo utočište, poručio je Joseph Cupich

Foto: Wikimedia
107 komentara

Nadbiskup Joseph Cupich, koji ima hrvatske korijene, reagirao je na politiku Donalda Trumpa prema imigrantima. Podsjetimo, Trump je potpisao uredbu kojom se ograničava imigracija iz sedam muslimanskih zemalja.

- Vikend je bio taman trenutak u povijesti SAD-a. Odluka da se odbiju izbjeglice i da se naše granice zatvore za one, pogotovo muslimane, koji bježe od nasilja, ugnjetavanja i progona je protivno katoličkim i američkim vrijednostima. 

- Sjedinjene Američke Države imaju dugu povijest prihvata izbjeglica koji su pobjegli da bi spasili svoje živote. Katoličke organizacije su pomagale u naseljavanju mnogih obitelji, muškaraca, žena i djece iz cijeloga svijeta. Zbog naše povijesti pomaganja izbjeglicama znamo da moraju proći kroz dug i kompliciran postupak da bi bili primljeni u našoj zemlji. Ovdje u Chicagu generacije migranata su našle svoj novi dom. Zbog toga smo bolji ljudi - piše u priopćenju koje je objavila katolička Nadbiskupija u Chicagu. 

- Svijet promatra kako napuštamo zalaganje za naše vrijednosti. Zato, trebamo ostaviti strah i ujediniti se u onome što predstavljamo u svijetu, a to su solidarnost i pomoć ljudima u nevolji. Ako želimo utočište, pružimo utočište, ako želimo život, dajmo život, ako želimo prilike, dajmo ih - poručio je nadbiskup.

Cijelo priopćenje pročitajte OVDJE.  

Blase Joseph Cupich (68) rođen je u Omahi. Od 2014. godine je nadbiskup američke katoličke Nadbiskupije u Chicagu u američkoj saveznoj državi Illinoisu. Deveti je po redu nadbiskup i metropolit u Chicagu. Cupichu su djed i baka rođeni nedaleko Slavonskog broda odnosno Varaždina te su prije Drugog svjetskog rata otišli u Ameriku. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message