Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
107 komentara

Hrvatski biskup: 'Ovo je tamni trenutak u povijesti Amerike'

Trebamo ostaviti strah i ujediniti se u onome što predstavljamo u svijetu, a to su solidarnost i pomoć ljudima u nevolji. Ako želimo utočište, pružimo utočište, poručio je Joseph Cupich

Foto: Wikimedia

Nadbiskup Joseph Cupich, koji ima hrvatske korijene, reagirao je na politiku Donalda Trumpa prema imigrantima. Podsjetimo, Trump je potpisao uredbu kojom se ograničava imigracija iz sedam muslimanskih zemalja.

- Vikend je bio taman trenutak u povijesti SAD-a. Odluka da se odbiju izbjeglice i da se naše granice zatvore za one, pogotovo muslimane, koji bježe od nasilja, ugnjetavanja i progona je protivno katoličkim i američkim vrijednostima. 

- Sjedinjene Američke Države imaju dugu povijest prihvata izbjeglica koji su pobjegli da bi spasili svoje živote. Katoličke organizacije su pomagale u naseljavanju mnogih obitelji, muškaraca, žena i djece iz cijeloga svijeta. Zbog naše povijesti pomaganja izbjeglicama znamo da moraju proći kroz dug i kompliciran postupak da bi bili primljeni u našoj zemlji. Ovdje u Chicagu generacije migranata su našle svoj novi dom. Zbog toga smo bolji ljudi - piše u priopćenju koje je objavila katolička Nadbiskupija u Chicagu. 

- Svijet promatra kako napuštamo zalaganje za naše vrijednosti. Zato, trebamo ostaviti strah i ujediniti se u onome što predstavljamo u svijetu, a to su solidarnost i pomoć ljudima u nevolji. Ako želimo utočište, pružimo utočište, ako želimo život, dajmo život, ako želimo prilike, dajmo ih - poručio je nadbiskup.

Cijelo priopćenje pročitajte OVDJE.  

Blase Joseph Cupich (68) rođen je u Omahi. Od 2014. godine je nadbiskup američke katoličke Nadbiskupije u Chicagu u američkoj saveznoj državi Illinoisu. Deveti je po redu nadbiskup i metropolit u Chicagu. Cupichu su djed i baka rođeni nedaleko Slavonskog broda odnosno Varaždina te su prije Drugog svjetskog rata otišli u Ameriku. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message