Obavijesti

News

Komentari 107

Hrvatski biskup: 'Ovo je tamni trenutak u povijesti Amerike'

Hrvatski biskup: 'Ovo je tamni trenutak u povijesti Amerike'
1

Trebamo ostaviti strah i ujediniti se u onome što predstavljamo u svijetu, a to su solidarnost i pomoć ljudima u nevolji. Ako želimo utočište, pružimo utočište, poručio je Joseph Cupich

VIDEO

Nadbiskup Joseph Cupich, koji ima hrvatske korijene, reagirao je na politiku Donalda Trumpa prema imigrantima. Podsjetimo, Trump je potpisao uredbu kojom se ograničava imigracija iz sedam muslimanskih zemalja.

- Vikend je bio taman trenutak u povijesti SAD-a. Odluka da se odbiju izbjeglice i da se naše granice zatvore za one, pogotovo muslimane, koji bježe od nasilja, ugnjetavanja i progona je protivno katoličkim i američkim vrijednostima. 

- Sjedinjene Američke Države imaju dugu povijest prihvata izbjeglica koji su pobjegli da bi spasili svoje živote. Katoličke organizacije su pomagale u naseljavanju mnogih obitelji, muškaraca, žena i djece iz cijeloga svijeta. Zbog naše povijesti pomaganja izbjeglicama znamo da moraju proći kroz dug i kompliciran postupak da bi bili primljeni u našoj zemlji. Ovdje u Chicagu generacije migranata su našle svoj novi dom. Zbog toga smo bolji ljudi - piše u priopćenju koje je objavila katolička Nadbiskupija u Chicagu. 

- Svijet promatra kako napuštamo zalaganje za naše vrijednosti. Zato, trebamo ostaviti strah i ujediniti se u onome što predstavljamo u svijetu, a to su solidarnost i pomoć ljudima u nevolji. Ako želimo utočište, pružimo utočište, ako želimo život, dajmo život, ako želimo prilike, dajmo ih - poručio je nadbiskup.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Cijelo priopćenje pročitajte OVDJE.  

Blase Joseph Cupich (68) rođen je u Omahi. Od 2014. godine je nadbiskup američke katoličke Nadbiskupije u Chicagu u američkoj saveznoj državi Illinoisu. Deveti je po redu nadbiskup i metropolit u Chicagu. Cupichu su djed i baka rođeni nedaleko Slavonskog broda odnosno Varaždina te su prije Drugog svjetskog rata otišli u Ameriku. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 107
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Iz SDP-a najavili izvanredno obraćanje nakon sjednice Ustavnog suda o Milanoviću
POSTIZBORNI PREGOVORI

Iz SDP-a najavili izvanredno obraćanje nakon sjednice Ustavnog suda o Milanoviću

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1