News

Komentari 0

Hrvatski profesor i učiteljica dobili nagradu zbog koje su jako ponosni: To je smisao

Hrvatski profesor i učiteljica dobili nagradu zbog koje su jako ponosni: To je smisao

Marijana Curić ovaj je vikend u u New Delhiju primili nagradu Global Teacher Award za 2022. Dejanu Nemčiću je na svečanosti dodijeljena nagrada "Učitelj koji mijenja živote"

Zagrebački profesor geografije Dejan Nemčić i Marijana Curić, učiteljica razredne nastave iz Metkovića, ovaj su vikend u u New Delhiju primili nagrade za svoj rad. Marijana Curić primila je Global Teacher Award za 2022. Nemčiću je dodijeljena nova nagrada Teacher Changing Lives, a on je poručio iz Indije: ‘To je smisao našeg posla’.

- Sretni smo i ponosni štp si napokon došli u Indiju - kazali su nakon svečanosti. 

- Kad sam danas prozvan da dođem na pozornicu, i da mi se uruči nagrada, u par sekundi mi je kroz glavu prošlo zadnjih deset godina života. Sjetio sam se svih satova geografije u afričkim školama, sjetio sam se svih cijelih dana provedenih u školi, svih neprospavanih noći. Ako nekada misliš da to sve nema smisla, neka tvoja osobna žrtva, sjeti se, uvijek netko postoji na ovom svijetu, tko će ti dati potvrdu da sve vrijedi, da imaš srce i ljubav prema tome što radiš - napisao je poslije dodjele na svojoj Facebook stranici Nemčić.

On je, inače, svojim učenicima održao i online sat s ulica New Delhija, dok su oni bili na redovnom satu geografije u svojoj novozagrebačkoj školi. Profesor geografije upravo je zbog svojih neuobičajenih nastavnih metoda prepoznat i izvan granica Hrvatske, kao i brojnim humanitarnim akcijama za djecu u Africi.

 

Najčitaniji članci