Obavijesti

News

Hrvatski Telekom: u porastu svi financijski pokazatelji

Hrvatski Telekom: u porastu svi financijski pokazatelji
1

Hrvatski Telekom, vodeći pružatelj telekomunikacijskih usluga u Hrvatskoj, objavljuje svoje nerevidirane konsolidirane rezultate za šest mjeseci

U prvoj polovini 2016. prihodi Hrvatskog Telekoma rasli su 3 % u odnosu na isto razdoblje 2015. godine i iznose 3,4 milijarde kuna. U prva dva kvartala zabilježen je i rast operativne dobiti prije kamata, oporezivanja, deprecijacije i amortizacije (EBITDA prije jednokratnih stavki) za 1,4 %. EBITDA iznosi 1,34 milijarde kuna uz EBITDA maržu od 39,3 %. Neto dobit u prvoj polovini godine iznosi 417 milijuna kuna i veća je za 2,7 % u odnosu na prvu polovicu 2015.

Nastavak investicijskog ciklusa, rast ulaganja u inovativne usluge i infrastrukturu

Prvo polugodište 2016. godine obilježili su intenzivne aktivnosti usmjerene na poboljšanje korisničkog iskustva, inovativne usluge i nastavak investicija u infrastrukturu. Nastavljen je snažan investicijski ciklus, pa su kapitalna ulaganja povećana u odnosu na prvo polugodište 2015. za 10 %, na 645 milijuna kuna, s fokusom na razvoj nepokretne i pokretne mreže, posebno povećanje kapaciteta za širokopojasni pristup internetu.

Brzine pristupa u 4G mreži povećane su sa 150 Mbit/s na 225 Mbit/s, a u određenim područjima i na 262,5 Mbit/s. Pokrivenost stanovništva u zatvorenom prostoru povećana je sa 65,2 posto na 67,4 posto. Mogućnost optičkog pristupa u nepokretnoj mreži proširena je na više od 227 tisuća kućanstava.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U prvom polugodištu HT je predstavio i novi jedinstveni koncept usluga na telekomunikacijskom tržištu Magenta 1. Inovativna u konceptu i osnovnoj ideji, Magenta 1 objedinjava sve fiksne i mobilne usluge u jednom paketu. Činjenica da je Magentu 1 prihvatilo već više od 20.000 korisnika pokazuje da je HT ovom inovacijom pogodio njihove potrebe.

Projekti iz prvog vala strateškog programa Horizont dali su očekivane rezultate u područjima poboljšanja korisničkog iskustva, unapređenja poslovanja i financijskog učinka.

Komentirajući polugodišnje rezultate, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma Davor Tomašković istaknuo je: „Možemo biti vrlo zadovoljni financijskim rezultatima u prvih šest mjeseci, jer nam oni pokazuju da korisnici prepoznaju sve pogodnosti naših fiksnih i mobilnih ponuda. Bilježimo porast prosječnog prihoda po korisniku, priljev novih korisnika u mobilnoj mreži i rast u segmentu ICT-ija i energije. Stoga nastavljamo ciklus ulaganja u mrežnu infrastrukturu i inovativne usluge, u održavanje i jačanje naše pozicije tehnološkog lidera na hrvatskom tržištu, te u poboljšanje korisničkog iskustva."

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje