Obavijesti

Promo sadržaj

Hrvatski ured za osiguranje: Znanje je najbolje osiguranje

Hrvatski ured za osiguranje: Znanje je najbolje osiguranje
2

Društva za osiguranje i Hrvatski ured za osiguranje aktivno obilježavaju Svjetski i Europski tjedan novca: edukativna društvena igra i radionice, brošure, predavanja za učenike i studente

Društva za osiguranje i Hrvatski ured za osiguranje (HUO), povodom Svjetskog i Europskog tjedna novca od 12. od 18. ožujka, nastavljaju s cijelim nizom aktivnosti u cilju poticanja svijesti o važnosti financijske edukacije na području osiguranja, s posebnim naglaskom na financijsko opismenjavanje mladih uz moto kampanje „Znanje je najbolje osiguranje!“.

HUO će svoje ovogodišnje aktivnosti predstaviti na Stručnom skupu i sajmu u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja koji će se održati 5. ožujka, a na kojem će o važnosti financijske pismenosti govoriti predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva financija, Ministarstva gospodarstva te predstavnici HANFA-e i HNB-a.

Hrvatski ured za osiguranje promovirat će tom prilikom brošuru „Čemu zapravo služi osiguranje?“, namijenjenu upoznavanju mladih s osnovama osiguranja te letak pod nazivom #OsigurajMudro (#InsureWisely), čime HUO podupire akciju krovnog europskog udruženja osiguratelja i reosiguratelja Insurance Europe, usmjerenu na podizanje razine financijske pismenosti i razumijevanja osiguranja.
 
I ove će godine najveći naglasak Hrvatski ured za osiguranje staviti na promociju edukativne  društvene igre „Manje rizika – više zabave“ koju je, uz pokroviteljstvo Ministarstva financija i Ministarstva znanosti i obrazovanja te pozitivnog stručnog mišljenja Agencije za odgoj i obrazovanje, tijekom prošle godine distribuirao svim osnovnim i srednjim školama u RH.

Edukativna igra „Manje rizika - više zabave“ kroz zabavu osvještava mlade o rizicima te ih upoznaje s mogućnostima upravljanja rizicima koje nudi osiguranje u rješavanju životnih problema u različitim fazama života.

Ove godine HUO će raspisati natječaj u kojem će pozvati sve škole u Republici Hrvatskoj da tijekom ožujka organiziraju učeničke radionice na temu „Manje rizika – više zabave“, te da kreativne tekstualne i foto radove na temu radionica prijave na natječaj u kojem će moći osvojiti nagrade za školu i učenike koji sudjeluju u radionicama.

Blaženka Divjak, Ministrica znanosti i obrazovanja na Stručnom skupu i sajmu u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja, održanom u ponedjeljak 5.3.2018.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.