Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Hrvatsko podzemlje: Ivanin ubojica još je u Hrvatskoj

Član hrvatskog podzemlja otkrio nam je kako je ovo prvi put da i oni navijaju za uspjeh hrvatske policije. Sigurni su da je ubojica još u Zagrebu

S. Strukić
Foto: S. Strukić

U cjeniku hrvatske mafije ne postoji ubojstvo kao ovo Ivane Hodak. Nema čovjeka među nama koji bi ga počinio. Za bilo kakav novac. Zapravo tisuću kilometara lijevo i desno od Hrvatske nema osobe koja bi se usudila ubiti djevojku jednog i kći drugog moćnog hrvatskog odvjetnika. Nama je obitelj svetinja. Žene i djeca se ne diraju, bez obzira što čovjek učinio protiv nas. Zato policija ubojicu treba tražiti negdje drugdje. Ovo je tipičan potpis Rusa ili Čečena, ove tvrdnje posljednjih dana iznijeli su brojni pripadnici hrvatske kriminalne scene. Usporedno s policijom i oni su započeli svoje istrage. Većina njih ubrzo se složila u nečemu do jučer nezamislivom.
- Navijamo za uspjeh policije u ovom slučaju. Neka nađu tu zvijer i strijeljaju ga - rezolutan je jedan od “opasnih dečkiju hrvatskog podzemlja”. Kaže da je svašta vidio u životu, ali nikada ništa ovako podlo i brutalno.
Kako sva sila istražiteljskih timova Ministarstva unutarnjih poslova još tapka u mraku, nemaju nikakve dokaze niti mogući fotorobot ubojice, navodno su obitelj Hodak, ali i Ivanin zaručnik Ljubo Pavasović Visković, zamolili baš dio ovih ljudi da im pomognu pronaći ubojicu. Oni su odmah nazvali 'kolege’ u Beogradu, na Palama i u Novom Sadu. Nakon konzultacija, uvjereni su da počinitelj nije od tamo. Dio njih tvrdi da vjerojatno nije ni naručitelj. Zaključak do kojega su došli šokantan je.
- Ubojica je još u Zagrebu. Vjerojatno u nekom stanu jako blizu mjestu gdje je ubio mladu Hodakicu. Profesionalac ne bježi, on se skriva. Isto je bilo i odmah nakon ubojstva. Nije ta zvijer bjesomučno trčala po gradu. On je negdje sjeo i vjerojatno pio kavu dok su mu iznad glave kružili helikopteri. Kada napokon, a to neće biti barem desetak dana, odluči napustiti zemlju, blokade na granicama neće pomoći.
On će vjerojatno iz zemlje išetati mirno, s hrvatskom putovnicom - kazao je član jedne skupine izvan Zagreba. Prema njegovu mišljenju, ovo ubojstvo naručitelja nije moglo stajati manje od nekoliko stotina tisuća eura. Sto tisuća za izvršitelja, a ostatak za logistiku i pomagače. Ubojstvo je, tvrdi, tako dobro isplanirano da je gotovo uzaludno tražiti počinitelja.
- On je u Hrvatsku došao vjerojatno prvi i zadnji put u životu, smatra naš sugovornik i ističe da bi vjerojatno puno lakše, a svakako i značajnije, bilo otkriti naručitelja.
Priznao je na kraju da su i njegovi dečki samoinicijativno počeli tražiti ubojice. Kažu da je to njihova obaveza, ali i obrana od mogućih optužbi.
Od jučer “ulica” sve glasnije priča kako je ubojstvo Ivane Hodak početak novog rata između tri glavna klana hrvatske mafije ili u najmanju ruku razlog zbog kojega bi rat mogao početi. Tumače to načinom ubojstva. “Bez prigušivača i maske, u središtu grada, to nije samo ubojstvo. To je poruka, zaključuju.

Možda vas zanima i ovo:
Message