Obavijesti

News

Komentari 32

Hrvoje Žužić: Radije bih da sam ja umro nego Ružica...

Hrvoje Žužić: Radije bih da sam ja umro nego Ružica...
18

Karlovac: Počelo suđenje Žužiću, obitelj i prijatelji poginule Ružice Pavić (19) i ozlijeđenog Hrvoja Matijašića održali su tihi prosvjed pred sudom...

VIDEO

Osjećam se krivim, tihim je glasom rekao Hrvoje Žužić (22) nakon što mu je sutkinja Općinskog suda u Karlovcu pročitala optužnicu. Hrvoje je 1. kolovoza sa 2,15 promila alkohola u krvi i brzinom od 111 kilometara na sat skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginula Ružica Pavić (19), a teško je ozlijeđen Hrvoje Matijašić (22). Rekao je kako inače ne pije, no da je tog dana bio pod stresom zbog svađe s djevojkom. Navečer je izašao u kafić Avigor u Velikoj Gorici, a nakon kraja radnog vremena s konobarom Hrvojem Ivankovićem (17) otišao je u Zagreb, gdje je popio pet-šest tekila.
- Osjećao sam se sposobnim za vožnju - rekao je Žužić, a kao glavni uzrok nesreće naveo je tamni skuter, koji je dolazio sa sporedne ceste, njemu s desne strane. Da izbjegne sudar, dodao je gas, prestrojio se u lijevu traku i naletio na Corsu. Kada mu je sutkinja Elma Kaleb-Mamić rekla kako je njegov BMW brži od skutera, mladić se zbunio i rekao da je to bio neki jači skuter koji je prvo stajao pa onda brzo krenuo. Nakon sudara je, kaže, zbog šoka počeo kočiti tek nakon 100 metara. Izašao je iz auta, no nije zvao policiju. Što je radio njegov suvozač, ne sjeća se.
- Samo sam stajao i s gledao taj stravični prizor. Strahovito mi je teško i žao. Da mogu vratiti vrijeme, učinio bih da ja poginem, a ne da oni nastradaju - tihim glasom polagano je rekao potpuno smireni Žužić.

PROSVJED: ŽUŽIĆ NIJE NI POGLEDAO MAJKU ŽRTVE
Žužićev branitelj Ante Madunić, koji brani i Branimira Glavaša, zatražio je da se Hrvoje brani sa slobode jer tvrdi kako je ovo prvi put da netko zbog kaznenog djela u prometu tri mjeseca bude u pritvoru. Istaknuo je kako je Žužić uzoran student te da njegova majka, sutkinja u Velikoj Gorici, nije znala za njegovih 19 prekršaja niti je na njih utjecala. Sutkinja Kaleb-Mamić odbila je njegov zahtjev jer navodno još postoji opasnost od ponavljanja djela. Zbog gužve u sudnici, kraj Željka Žužića, oca optuženog, sjela je majka Hrvoja Matijašića. On ju nije ni pogledao. Ona se premjestila, a kraj Žužića je sjeo novinar.
- Ostavite me na miru - rekao je kratko nakon rasprave.
Tridesetak članova obitelji i prijatelji stradalih održali su tihi prosvjed pred zgradom suda. Nosili su slike pokojne Ružice i palili lampione. Marinko Matijašić, otac nastradaloga Hrvoja, rekao je kako se nada da će sud donijeti pravednu odluku.

KRONOLOGIJA:

PROMETNA NESREĆA
Žužić je 1. kolovoza u 5.50 sati skrivio prometnu nesreću u Velikoj Gorici. Određen mu je pritvor

ŽUŽIĆ NA SLOBODI
Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Velikoj Gorici 20. rujna dopustilo je da se Žužić brani sa slobode

OPET U PRITVORU
Županijski sud u Velikoj Gorici pobija odluku Vijeća i 28. rujna vraća Žužića u zatvor u Remetinec

SUĐENJE U KARLOVCU
Suđenje počinje 7. studenog, a premješteno je u Karlovac jer je Žužićeva majka sutkinja u Velikoj Gorici

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a