Obavijesti

News

Komentari 0

HSP: Zamrznimo suradnju s Haškim tribunalom

HSP: Zamrznimo suradnju s Haškim tribunalom
1

Predsjednik Europskog parlamenta Hans Gert Poettering u posjetu Saboru pozdravio je žalbu tužiteljstva na presudu vukovarskoj trojci

VIDEO

Presuda suda u Haagu nije pravomoćna, jer je glavna haška tužiteljica Carla del Ponte uložila žalbu. Ne smijem komentirati pravorijek te presude, no želim reći da očekujem da će svi krivci biti primjereno kažnjeni. To je zadatak haaškog Tribunala, rekao je u Saboru predsjednik Europskog parlamenta Hans Gert Poettering. Upitan je li presuda vukovarskoj trojci na tom tragu, Poettering je pozdravio odluku tužiteljice da na tu presudu uloži žalbu, rekavši da u nju ima veliko povjerenje.
HSP je zatražio saborsku raspravu o svrsi daljnje suradnje s Tribunalom, ali i suspenziju primjene Ustavnog zakona o suradnji s Haagom. Također, traži i raspravu o radu Tribunala pred Vijećem sigurnosti UN-a. Razlog je skandalozna i sramotna presuda vukovarskim krvnicima Šljivančaninu, Mrkšiću i Radiću, kojom je, kažu u HSP-u, Tribunal pokazao svoje pravo lice i ponizio hrvatske branitelje, obitelji poginulih, zatočenih i nestalih. Ipak, zahtjev HSP-a za susprenzijom Ustavnog zakona o suradnji s Haagom nisu pali na plodno tlo kod ostalih klubova. HDZ-ov Luka Bebić ističe da Hrvatske ne može, iako je presuda Tribunala skandalozna, jednostrano ukinuti Haški sud.
- Mi poštujemo Haaški sud, ali ga kritiziramo. Nastave li tako oni će sami sebe ukinuti, neće ih trebati ukidati, jer će izgubiti svaku vjerodostojnost - rekao je HDZ-ov Luka Bebić.
Koalicija HSLS-HSS zalaže se za oštriju diplomatsku akciju prema tom sudu. Đurđa Adlešić smatra da HSP-ovo traženje suspenzije Ustavnog zakona nije realan zahtjev te napominje da pravaši u tom dijelu neće imati njihovu potporu. Koalicija HSLS-HSS predlaže da Sabor konsenzusom donese Rezoluciju i to do kraja idućeg tjedna, kojom će se dati puna potpora Vladi u daljnjim akcijama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa