Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
28 komentara

HSS-ovci od sutra skupljaju potpise za smanjenje PDV-a

Nama će biti jako drago ako nas u tome podrže neki sindikati i udruge čije imamo najave da će u svakom slučaju podržati ovu akciju, rekao je šef HSS-a Branko Hrg

Andreja Thomas
Foto: Andreja Thomas
28 komentara

Nakon predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka karlovačke Dane Piva u petak je posjetio i predsjednik HSS-a Branko Hrg, te aktualni ministri zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović i ministar poduzetništva Gordan Maras. Branko Hrg obišao je Obrtnički šator gdje je osim izloženih obrta razgledao i izložbu starih obrta. Hrg je kazao kako je HSS reagirao na neosjetljivost aktualne Vlade zbog čega sutra u cijeloj zemlji provode akciju.    

- Sutra u 10 sati u 230 gradova i sela započinje akcija prikupljanja potpisa potpore zahtjevu Vladi RH da se smanji PDV na hranu. Nama će biti jako drago ako nas u tome podrže neki sindikati i udruge čije imamo najave da će u svakom slučaju podržati ovu akciju jer ona nije usmjerena nikakvom politikanstvu. Ona ima svoj kraj i svoj cilj, te ukoliko Vlada to ne dozvoli to će biti jedan od programskih osnova HSS za buduće razdoblje kao program. – kazao je Branko Hrg, te dodao kako zahtijevaju da se PDV za hranu smanji na deset posto čime bi se potrošnja koja se konstantno smanjuje dodatno povećala, a vratila bi se sigurnost među ljude koji već neko vrijeme po hanu odlaze izvan granica RH.   

Kreće se sa sanacijom komunalnih odlagališta

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović je na manifestaciju stigao u društvu saborskih zastupnika gdje je novinarima kazao da nakon jedno i pol godišnjeg mirovanja ministarstvo uskoro kreće u nastavak sanacija komunalnih odlagališta u zemlji, te pripremu dokumentacije za izgradnju Centara za gospodarenje otpadom. 

U sljedećih desetak dana rješavamo mjesto za direktora Fonda za zaštitu okoliša čime bi se pokrenuli svi projekti koji su u ovom periodu stagnirali. Kreće se u nastavak sanacije svih odlagališta i u nastavak pripreme dokumentacije za Županijske Centre za gospodarenje otpadom.  – kazao je Mihael Zmajlović, te dodao kako iduće godine očekuje da će ići s natječajem za njihovu izgradnju.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message