Obavijesti

News

Komentari 136

Htio prekinuti Krstičevića: Bio sam ljut jer je srušen spomenik

Htio prekinuti Krstičevića: Bio sam ljut jer je srušen spomenik
1

Bojnik Zdenko Šanić prišao je pozornici u prepunoj kino dvorani u Imotskom. Gradonačelniku je rekao kako će prekinuti ministrov govor. Ministar je svog nekadašnjeg suborca izveo van

VIDEO

Reagirao sam jer sam bio razočaran i pomalo ljut zbog rušenja spomen ploča u Dubrovniku na spomen obilježju Golubov kamen, gdje su poginuli moji suborci. Moji Imoćani, a ja sam tada bio ranjen. Bilo je to 1. i 2. srpnja 1992. godine. Njihove obitelji sam odveo poslije do mjesta gdje su poginuli njihovi najmiliji. Kada smo postavljali ploče skupa smo bili dolje. Danas netko te iste naše svetinje ruši. Želio sam u nedjelju na skupu, da se ministar Damir Krstičević, moj ratni prijatelj, ogradi i da pošalje priopćenje za javnost što je on poslije, nakon našeg razgovora i uradio, rekao je za 24sata Zdenko Šanić.

Na obilježavanju 29. obljetnice HDZ-a u Imotskom u nedjelju Šanić je umalo pokvario proslavu HDZ-ovaca. Isprva je bilo nejasno zašto je Šanić, bojnik i pripadnik legendarne treće imotske bojne, u trenutku dok je Krstičević s bine pozdravljao okupljeno mnoštvo, krenuo prema prvom redu uzvanika. Tada se obratio gradonačelniku Ivanu Budaliću riječima kako će prekinuti govor ministra Krstičevića. I gradonačelnik kao i uzvanici u prvom redu ostali su u čudu. U međuvremenu se Krstičević spustio do svog mjesta u prvom redu odmah do premijera, a Šanić je i dalje stajao u neposrednoj blizini. Vidjevši da je bojnik Šanić odlučan i da nema namjeru odstupiti, ministar Krstičević, uz osiguranje koje ga je pratilo, napustio je dvoranu u pratnji Šanića. Prepirka se nastavila vani, ali je sve nakon vremena utihnulo, a dva ratna druga su, kako nam je Šanić potvrdio, otišla na piće.

Državni vrh u Imotskom: 'Ova Vlada radi predano i iskreno...'
Državni vrh u Imotskom: 'Ova Vlada radi predano i iskreno...'

- Krstičević mi je rekao da nisu znali za devastaciju, ali su nakon mog razgovora odmah reagirali ispred Ministarstva. I on je zajedno sa cijelom IV. gardijskom brigadom bio u toj akciji malo dalje lijevo, i njegovi su to bili suborci. Reagirao sam tako kako sam reagirao. Mene Krstičević dobro poznaje, mi smo prijatelji bili i ostali. Rekao sam što sam trebao reći, a ja znam da će on baš kao i do sada znati reagirati kao pravi vojnik - rekao nam je Šanić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Razbijanjem spomen obilježja na Golubovu kamenu kod Rijeke Dubrovačke na mjestu pogibije hrvatskih vitezova - imotskih sokolova, ruši se spomen na žrtvu i borbu koju su naši branitelji dali da mi danas živimo slobodnu, demokratsku i proeuropsku budućnost. Ne dopuštam da itko umanjuje život koji je dan za domovinu, jer su te žrtve postale temelj naše Hrvatske - istaknuo je gradonačelnik Ivan Budalić u priopćenju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 136
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović