Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Drama u Čazmi: Provalnici su htjeli obiti sef, upali u klopku

Vidjevši opasnost, dvojac je počeo bježati te su putem torbu s alatom, pištoljem i ostalom opremom bacili u rijeku Česmu. Ubrzo ih je interventna policija sustigla dok su prelazili rijeku i uhitila ih

Foto: PU bjelovarsko-bilogorska
30 komentara

Bjelovarski policajci hitrom akcijom spriječili su četvoricu kriminalaca da upadnu u kuću obitelji na području Čazme i opljačkaju ih.  

Dvojica muškaraca, stari 56 i 42 godine, tijekom noći pripremali su za upad u kuću jer su čuli da se u njoj nalazi mnogo novca. Na automobil Opel Omegu stavili su lažne registarske oznake i te su se pješice uputili prema kući. Nosili su alat za provalu, nož i vatreno oružje. Vidjevši opasnost, dvojac je počeo bježati te su putem torbu s alatom, pištoljem i ostalom opremom bacili u rijeku Česmu. Ubrzo ih je interventna policija sustigla dok su prelazili rijeku i uhitila ih. Prilikom uhićenja kriminalci su se odupirali te je jedan od njih lakše ozlijeđen. Iz Česme je policija zatim izvadila torbu u kojoj se uz  plastične rukavice te vezice nalazio i pištolj sa streljivom.

Dvojac na terenu je trebao ljestvama ući u kuću i iz metalnog sefa ukrasti novac koji je navodno obitelj držala.

Sumnja se da je sve naručio bivši supružnik jedne članice obitelji koju su pokušali opljačkati i da je unajmio posrednika da angažira provalnike. 

Svu četvoricu priveli su sucu istrage Županijskog suda u Bjelovaru, no on je odbio prijedlog odvjetništva da ih sve zadrži u istražnom zatvoru već ga je odredio samo naručitelju. Odvjetništvo je najavilo žalbu zbog puštanja trojice na slobodu.

 


 

Možda vas zanima i ovo:
Message