Obavijesti

News

Komentari 0

HTZ: Izabrali su članove Vijeća

HTZ: Izabrali su članove Vijeća

Turističko vijeće HTZ-a sastoji se od 13 članova, koji se biraju na mandat od četiri godine. Predsjednica je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac

VIDEO

Na konstituirajućoj sjednici Skupštine Hrvatske turističke zajednice (HTZ) izabrani su članovi Turističkog vijeća za novo mandatno razdoblje te  usvojen prijedlog odluke o odabiru ponuditelja za izradu strateškog marketinškog i operativnog plana hrvatskog turizma za razdoblje 2022. – 2026. godine, priopćeno je u ponedjeljak iz HTZ-a. 

Turističko vijeće HTZ-a sastoji se od 13 članova, koji se biraju na mandat od četiri godine, a čine ga ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac kao predsjednica te osam članova koje bira Skupština, dva člana koje delegira Ministarstvo te po jednog člana kojeg delegiraju Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska obrtnička komora.

U novi sastav Turističkog vijeća HTZ-a na mandat od četiri godine izabrani su Katija Jerković (članica Uprave Jadranski luksuzni hoteli i članica Turističkog vijeća Grada Dubrovnika), Ivica Tafra (član izvršnog odbora Kamping udruženja Hrvatske i direktor Kampa Stobreč Split),  Šime Klarić (predsjednik Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotela), Tomislav Fain (predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija i član Turističkog vijeća Zadarske županije), Rudi Štefan (vlasnik i glavni chef restorana Pelegrini u Šibeniku, nositelja Michelinove zvjezdice), Josipa Jutt Ferlan (predsjednica udruženja hotelijera pri HGK, Direktorica društva Zagreb City Hotels i generalna direktorica DoubleTree by Hilton Zagreb), Barbara Mesić (članica Nadzornog odbora Liburnia Riviera Hotela i članica Uprave tvrtke Gitone Kvarner ), Željko Kukurin (predsjednik uprave Valamara, i član Turističkog vijeća Istarske županije), Tatjana Roth (pročelnica odjela za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije), Kruno Kapetanović (predsjednik Sekcije hotelijera Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Rijeka, član opatijskog Turističkog vijeća, vlasnik i direktor Design hotela Navis), Dragan Kovačević (potpredsjednik HGK za poljoprivredu i turizam) i Stanislav Briškoski (predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Obrtničke komore Istarske županije), navodi se u priopćenju. 

"Sada se nalazimo u ključnom trenutku za hrvatski turizam. u kojem imamo mogućnost našu zemlju pozicionirati kao održivu i inovativnu turističku destinaciju, stoga je od neizmjerne važnosti da svi dionici turističkog sektora daju svoj doprinos. Skupština, kao i Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice, svojim znanjem, iskustvom i motiviranošću doprinijet će ovim ciljevima“, poručila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac nakon održane sjednice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Skupština je najviše tijelo upravljanja HTZ-a koje donosi statut, odlučuje o izboru i razrješenju članova Turističkog vijeća, donosi godišnji program rada, nadzire poslovanje turističke zajednice i obavlja druge poslovi u skladu sa Zakonom te odlučuje o ponudama po raspisanom javnom natječaju za izradu i donosi strateški marketinški i operativni plan hrvatskog turizma.

Mandat članovima Skupštine HTZ-a traje četiri godine, a čine je predsjednik HTZ-a (ministar) i predstavnici regionalnih turističkih zajednica i Turističke zajednice Grada Zagreba. Novi saziv Skupštine brojat će 58 članova od kojih je 57 predstavnika turističkih zajednica te predsjednica Hrvatske turističke zajednice, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, ističe se u priopćenju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Božinović: 'Mi smo napravili sjajan rezultat...'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Božinović: 'Mi smo napravili sjajan rezultat...'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina