Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Na vodocrpilištu poginula dva radnika, otrovali se klorom?

Na vodocrpilištu u mjestu Kostel kraj Huma na Sutli su poginula dva radnika. Trećeg radnika i prolaznika koji je pokušao pomoći odvezli su u bolnicu u Zabok

Matija Topolovec/PIXSELL
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL

Na vodocrpilištu tvrtke Humkom u mjestu Kostel između Pregrade u Huma na Sutli su poginula dva radnika, D.Š. i J.D., u ponedjeljak ujutro. Trećeg radnika i prolaznika koji je pokušao pomoći odvezli su u Opću bolnicu Zabok na promatranje. Nalaze se izvan životne opasnosti. Jednog od njih pustit će kući danas, a drugi će ostati u bolnici na promatranju.

Prema prvim informacijama, sumnja se da su se otrovali klorom. Pretpostavlja se da su radnici prilikom redovne kontrole crpilišta naišli na oštećenu cijev za kloriranje. Večernji list javlja kako je jedan od radnika pao u jamu, a drugi mu je pokušao pomoći. U jami je nastao opasan plin, smrtonosan nakon nekoliko udisaja.

Policijski očevid je počeo, a policajci osiguravaju mjesto tragedije. Na teren je izašao inspektor zaštite na radu i istražni sudac. Direktor Humkoma Hrvoje Brezinšćak rekao je da ne želi davati nikakve izjave, sve dok se ne završi istraga.

Možda vas zanima i ovo:
Message