News

Komentari 1

HUP zahvalio Mariću na suradnji i otvorenom dijalogu

HUP zahvalio  Mariću na suradnji i otvorenom dijalogu

Ministar Marić bio je jedan od najvažnijih sugovornika HUP-a iz redova Vlade, a moram naglasiti kako je prema HUP-u uvijek bio izrazito profesionalan, poručuju iz udruge...

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) zahvaljuje potpredsjedniku Vlade i ministru financija Zdravku Mariću na dosadašnjoj suradnji i otvorenom dijalogu koji su u posljednjih šest godina vodili o nizu važnih tema vezanih za hrvatsko gospodarstvo te poziciju poduzetnika i privatnog sektora, a uspješnu suradnju očekuju i s novim ministrom.

"Ministar Marić bio je jedan od najvažnijih sugovornika HUP-a iz redova Vlade, a moram naglasiti kako je prema HUP-u uvijek bio izrazito profesionalan i pokazivao razumijevanje za naše prijedloge, osobito u posljednjem razdoblju, kada smo s njime blisko surađivali na prijedlogu porezne reforme i fiskalnog rasterećenja rada“, ističe Damir Zorić, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca u priopćenju od srijede.

Predsjednik HUP-a Mihael Furjan kaže da HUP nastavlja dijalog s Vladom RH oko niza važnih pitanja vezanih za stanje na hrvatskom tržištu rada.

"S ministrom Marićem uvijek smo imali priliku otvoreno razgovarati i što smo iznimno cijenili, čak i u situacijama kada se nismo slagali oko svih pitanja. Poduzetnici očekuju uspješnu suradnju i s novim ministrom, s kojim će biti važno otvoriti pitanja vezana za konkurentnost hrvatskog tržišta rada“, poručuje Furjan.

Ministar Marić trebao je biti i jedan od panelista sutrašnjeg Dana poduzetnika, godišnjeg susreta Hrvatske udruge poslodavaca, no koji je sada odgođen za jesen, a glavne teme bit će prijedlog porezne reforme i prijedlog izmjena i dopuna Zakona o radu, navodi se u priopćenju HUP-a.

Najčitaniji članci