Obavijesti

News

Komentari 0

HUT: Ključno je maksimiziranje turističkog rezultata u 2020.

HUT: Ključno je maksimiziranje turističkog rezultata u 2020.
1

Povjerenstvo će aktivnosti koordinirati sa civilnim stožerom Istarske županije, kao i predlagati mjere Vladi za potporu turističkom sektoru u svim segmentima i rješavanju problema

VIDEO

Hrvatska udruga turizma (HUT) pozdravila je u utorak osnivanje Povjerenstva za turizam Istarske županije, smatrajući da je za maksimiziranje turističkog rezultata ove godine u Istri i Hrvatskoj ključno na svim razinama osigurati kvalitetno praćenje i razumijevanje situacije te pripremu i brzu reakciju za dolazak turista.

- Važno je uključivanje turističkih stručnjaka u komunikaciju i koordinaciju aktivnosti sa stožerom civilne zaštite Istarske županije kako bi javni i privatni sektor mogli koordinirano donositi odluke. Povjerenstvo će i predlagati dodatne mjere potpore turizmu na razini lokalne samouprave, ali i nacionalnoj razini te će prijedlozima doprinijeti i aktivnostima istarske Turističke zajednice na tržištima - kaže za Hinu u povodu osnivanja tog povjerenstva direktor HUT-a Veljko Ostojić.

'Austrijanci žele doći na ljeto, a razgovarat ću i sa Slovencima'
'Austrijanci žele doći na ljeto, a razgovarat ću i sa Slovencima'

Rijetki otkazi rezervacija za glavnu i posezonu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

On je ujedno, uz još nekoliko turističkih stručnjaka iz Istre, član tog Povjerenstva ispred hotelijera i kampova, a na pitanje postoje li neke konkretnije najave o dolasku stranih i domaćih turista u Istru već sada, Ostojić za Hinu kaže da to ovisi o situaciji s epidemijom.

- Tu ne možemo prejudicirati. Ono što znamo jest da su sada rijetki otkazi rezervacija za glavnu ljetnu sezonu i posezonu, a da bilježimo povećano zanimanje onih koji su rezervirali svoje odmore za način ulaska u zemlju i datumima otvaranja objekata - iznosi Ostojić.

Češki predsjednik želi zabraniti putovanja sve do kraja godine

Naglašava i da su svi u turizmu spremni za maksimalno kvalitetnu uslugu čim se stvore formalni i tržišni preduvjeti za otvaranje objekata i dolazak turista.

Povjerenstvo za bolju koordinaciju javnog i privatnog u turizmu

Povjerenstvo za turizam Istarske županije osnovano je krajem prošlog tjedna kao stručno i savjetodavno tijelo župana s mandatom do kraja ove godine i zadatkom da aktivno prati i analizira epidemiološku situaciju na području Istre, cijele Hrvatske i glavnih emitivnih tržišta te njezine utjecaje na turističku sezonu na području Istre.

Aktivnosti će koordinirati sa civilnim stožerom Istarske županije, kao i predlagati mjere Vladi za potporu turističkom sektoru u svim segmentima i rješavanju problema, a istarskim gradovima i općinama za potporu poduzetnicima s ciljem održavanja djelatnosti i zadržavanja radnih mjesta.

Hoće li nam plaže biti ovakve? Evo što za ljeto predlaže Italija
Hoće li nam plaže biti ovakve? Evo što za ljeto predlaže Italija

Predviđeno je da Povjerenstvo koordinira javni i privatni sektor u poduzimanju mjera i aktivnosti s ciljem maksimalnih rezultata u spašavanju turističke sezone, kao i da osmišljava promotivne i marketinške aktivnosti, projekte prema tržištima i drugo.

Predsjednik Povjerenstva je župan Fabrizio Radin, a uz Ostojića članovi su i još dva bivša minstra turizma iz Istre Darko Lorencin i Anton Kliman, te gradonačelnik Pule i predstavnik svih jedinica lokalne samouprave u Istarskoj županiji Boris Miletić, predsjednici Udruženja putničkih agencija i Udruženja marina pri HGK Boris Žgomba i Sean Lisjak, predstavnik malih obiteljskih hotela i privatnog smještaja Marijan Ritossa, direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević, bivši župani Istre i aktualni te bivši zastupnici u Europskom parlamentu Valter Flego i Ivan Jakovčić, te pročelnica Upravnog odjela za turizam Istarske županije Nada Prodan Mraković.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1