Obavijesti

News

Komentari 105

'Hvala na nebrojenim iskazima potpore, neću vas iznevjeriti...'

'Hvala na nebrojenim iskazima potpore, neću vas iznevjeriti...'
1

Vlaho Orepić, jedan od trojice Mostovih ministara čije je razrješenje premijer Andrej Plenković zatražio na današnoj sjednici Vlade obratio se svojim simpatizerima na Facebooku

VIDEO

Vlaho Orepić, jedan od trojice Mostovih ministara čije je razrješenje premijer Andrej Plenković zatražio na današnoj sjednici Vlade obratio se svojim simpatizerima na Facebooku:

"Ekipa, Iz srca hvala na nebrojenim iskazima potpore! NIKAD VAS NEĆU IZNEVJERITI!", poručio je Orepić.

Orepić je dobio niz komentara podrške.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Bravo ministre,čestitam na karakteru i odlučnošću".

"Moj glas je uvijek ZA Vlahu - ČOVJEK".

"Čestitam na odlučnosti,dosljednosti", neki su od komentara ispod Orepićeve objave.

Podsjetimo,  predsjednik Vlade  u četvrtak je na sjednici Vlade naložio tajnici Vlade da pripremi odluku o razrješenju trojice Mostova ministara - Vlahe Orepića, Slavena Dobrovića i Ante Šprlje, nakon što su glasovali protiv prijedloga da Vlada odbije zahtjev SDP-a za pokretanjem povjerenja ministru financija Zdravku Mariću.

Plenković: HDZ će ostvariti parlamentarnu većinu

Ministri koji nisu u stanju dati potporu kolegi, ne mogu biti članovi moje vlade, rekao je premijer Andrej Plenković na izvanrednoj konferenciji za novinare, istaknuvši kako je bitno da će HDZ ostvariti parlamentarnu većinu i nastaviti rad ove vlade.

"Ako kao predsjednik Vlade predložim Saboru odbacivanje inicijative oporbenih zastupnika i ako to stavim na glasovanje, očekujem kolegijalan stav političkih partnera i ministara u Vladi. Toga danas nije bilo i tada je prijeđena granica koja iz povjerenja prelazi u nepovjerenje. Tu za mene kao predsjednika vlade više nema dilema, ministri koji nisu u stanju dati potporu kolegi, ne mogu biti članovi moje vlade. To je jedini odgovoran potez", rekao je Plenković.

Dodao je kako nema pravnih dilema može li ili ne razriješiti ministre. "Kad povjerenja nema, ja ih mogu razriješiti bez supotpisa", rekao je Plenković reagirajući na izjavu predsjednika Sabora Bože Petrova koji je rekao da je za smjenu ministara potreban supotpis predsjednika Sabora.  

Petrov: Plenković kreće u rušenje Vlade

Predsjednik Hrvatskog sabora i Mosta Božo Petrov izjavio je u četvrtak kako premijer Andrej Plenković činom smjene tri Mostova ministra očito kreće u rušenje Vlade, tako da HDZ drugi put u godinu dana ruši vlastitu Vladu radi nestranačkog ministra.

"Andrej Plenković pokušava danas razriješiti tri minsitra Mosta iza kojih stoje rezultati – tri milijarde kuna iz fondova, započeta pravosudna reforma, obračunavanje s kriminalom u gopodarstvu, radi jednog ministra koji objektivno ne može dalje biti ministar financija jer se mora izuzimati iz financijskih odluka, što ugrožava financijsku stabilnost zemlje u trenutku kada se vodi restrukturiranje najveće kompanije u Hrvatskoj u kojoj je donedavno bio zaposlenik", rekao je Petrov novinarima u Saboru.

Most, istaknuo je, nosi odgovornost za četiri ministra koje je predložio u Vladu. "Zdravko Marić je odgovornost HDZ-a. Mi smo tu odluku priopćili prije tjedan dana Andreju Plenkoviću, očekujući da će oni sami kao HDZ razriješiti taj problem u svome dvorištu", istaknuo je Petrov.

Ne možemo i nećemo rušiti Vladu, ali nećemo niti podržati ministra koji objektivno ne može biti ministar financija, poručio je.

Plenković je, kaže čelnik Mosta, taj koji treba odgovoriti hoće li on ovim činom krenuti rušiti Vladu. "Ja ću samo upozoriti da je sam Andrej Plenković prije godinu dana pozivao tadašnjeg predsjednika HDZ-a i prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka da odstupi da se ne bi ugrozila stabilnost zemlje", rekao je.

Mostu je, tvrdi Petrov, stalo do istine. 

"Želimo raščistiti stvari u Hrvatskoj. Plenković treba dati odgovor je li on također to spreman napraviti ili će nastaviti politiku HDZ-a koja traje zadnjih 20 godina. Most će uvijek biti na braniku transparentnosti i odgovornosti prema državi", kaže Petrov.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 105
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje