Obavijesti

News

"Hvala našim bankarima što su klijentima uvijek na usluzi"

"Hvala našim bankarima što su klijentima uvijek na usluzi"
2

Zagrebačka banka učinila je sve da klijenti mnogo toga mogu obaviti putem digitalnih kanala te da samo u slučaju nužde posjećuju poslovnicu, a donirala je i 1,3 milijuna kuna našim bolnicama

Pandemija nam je u vrlo kratkom vremenu potpuno promijenila život. Ono što nam je bilo normalno i što je činilo naš život naglo je prekinuto i slogan #ostanidoma postao je naša svakodnevica. No ljudi na prvim crtama ne znaju za njega. Pod zaštitom od virusa, oni svakog dana odlaze na svoja radna mjesta. Među njima su i bankari jer samo uz njihovo zalaganje klijenti u Zagrebačkoj banci neometano mogu koristiti sve usluge i u ovim nezahvalnim vremenima. 
- Ponosni smo i od srca zahvalni svim našim zaposlenicima, a posebno onima u poslovnicama! Zajedno možemo pobijediti sve i zato budimo odgovorni i zahvalni svima koji se neumorno brinu kako bismo uskoro ponovno mogli živjeti na način na koji pamtimo - ističu iz banke uz napomenu da je sigurnost i zdravlje klijenata i zaposlenika glavni prioritet Zagrebačke banke i Grupe UniCredit. Zbog pandemije dio je poslovnica privremeno zatvoren, a dio radi prema skraćenom radnom vremenu, ali posao se odvija bez ikakvih problema. U skladu s mjerama opreza koje se poduzimaju, klijente se moli da poštuju preporučenu udaljenost između bankara i klijenta te između klijenata međusobno. Kao preventivnu mjeru, Zagrebačka banka također je sve poslovnice, centre te ostala radna mjesta opskrbila setovima za zaštitu koji sadrže maske, rukavice i dezinfekcijska sredstva.

Paralelno s tim, banka je učinila sve da klijenti mnogo toga mogu obaviti putem digitalnih kanala te da samo u slučaju nužde posjećuju poslovnicu. Mogu dobiti sve relevantne podatke o proizvodima i uslugama te obaviti sve glavne bankarske usluge na jednostavan, brz i siguran način putem digitalnih kanala: m-zabe, e-zabe, e-poslovnice te 24-satne zone (uplatno-isplatni bankomati, dnevno-noćni trezori i uređaji za zaprimanje naloga). Za savjetodavne usluge i informacije o poslovanju banke povezanom s koronavirusom Zabini stručnjaci klijentima su dostupni na broj telefona 0800 0024

Većinu bankarskih stvari koje su nam svima nužne možete brzo i jednostavno obaviti i online. Uz online bankarstvo putem mobilne aplikacije (m-zabu) i on-line bankarstvo putem interneta (e-zabu): provjerite stanje i promete po računu, platite režije, pošaljite novac i još mnogo toga.
- Bilježimo kontinuiran rast online plaćanja karticama, što dokazuje da su naši klijenti prepoznali sigurnost i pouzdanost takvog načina plaćanja i u ovoj situaciji - napominju iz Zabe.  

Povećan je i iznos beskontaktne platne transakcije bez primjene PIN-a sa 100 na 250 kuna, u skladu s preporukama nadležnih tijela u vezi s minimiziranjem kretanja i međusobnih kontakata. Time je kupnja: brza, jednostavna i prije svega praktična. Zato, kad idete u pekarnicu, trgovinu, po gorivo..., uvijek radije birajte plaćanje karticom kako biste izbjegli potencijalnu zarazu jer kartica tako ne napušta vašu ruku. Sa svojim partnerima osigurali su i popuste, akcije i pogodnosti za plaćanje Zaba Maestro debitnim i Mastercard kreditnim karticama.

 

Usluge Zabinih bankomata dostupne su 24 sata na dan na više od 800 lokacija u Hrvatskoj. No ako vam nisu pri ruci bankomati Zagrebačke banke, važno je znati da su ukinute naknade za podizanje gotovine s debitnim karticama građana na bankomatima svih banaka u Hrvatskoj, i to na rok od tri mjeseca, kako bi klijentima dodatno olakšali pristup novčanim sredstvima.

No osim o svojim klijentima i zaposlenicima, Zagrebačka banka brine se o onima kojima je pomoć najpotrebnija
U svjetlu razvoja situacije s pandemijom koronavirusa te razornog potresa koji je, među mnogim građevinama, oštetio i zagrebačke bolnice, Zagrebačka banka donirala je 1,3 milijuna kuna bolnicama za pomoć u podmirenju medicinskih troškova, nabavi medicinske opreme te saniranju štete nastale potresom. Dvije donacije od 500.000 kuna Zaba je donirala Kliničkoj bolnici Merkur te Kliničkoj bolnici Dubrava, koja se priprema postati primarnim respiratornim centrom u kojem će se primati pacijenti s težim oblicima zaraze koronavirusom.

Također, Klinici za dječje bolesti Zagreb, koja je značajno oštećena tijekom potresa, donirano je 300.000 kuna za nabavku medicinske opreme te saniranje štete.
- U ovim zaista izazovnim trenucima zdravlje i sigurnost naš je glavni prioritet. Zato je važno osigurati odgovarajuću opremljenosti zdravstvenog sustava kako bi se mogao nositi s potencijalnim širenjem bolesti. Zbog toga smo se, uz već poduzete mjere potpore u pogledu likvidnosti i dostupnosti sredstava, odlučili dodatno pomoći onim bolnicama kojima je to sad prijeko potrebno. Hvala svim našim zdravstvenim djelatnicima koji svakodnevno ulažu nemjerljive napore kako bismo što prije pobijedili u ovoj borbi - poručio je Romeo Collina, predsjednik Uprave Zagrebačke banke.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Udruga Sjena upozorila: 'Novi Zakon o socijalnoj skrbi diskriminira njegovatelje'
TRAŽE IZMJENU SPORNE TOČKE

Udruga Sjena upozorila: 'Novi Zakon o socijalnoj skrbi diskriminira njegovatelje'

Smatraju da su točkom 8. navedenog zakona Roditelji njegovatelji i Njegovatelji ponovno i namjerno izmanipulirani, te da nisu zaslužili ovakav diskriminatoran i ponižavajući tretman

Sanader: Možemo ponižava SDP, a oni na to kukavički šute
SAMOSTALNO NA IZBORE

Sanader: Možemo ponižava SDP, a oni na to kukavički šute

Ustvrdio je i da je predsjednik SDP-a Peđa Grbin, zbog potencijalne koalicije, čak odustao od kandidature za premijera te je "bio spreman predati to mjesto Sandri Benčić"
Povjerenstvo za sukob interesa kaznilo Plenkovića s 3.000 kn, može platiti kaznu u 3 rate
NESRAZMJER U IMOVINSKOJ KARTICI

Povjerenstvo za sukob interesa kaznilo Plenkovića s 3.000 kn, može platiti kaznu u 3 rate

U razdoblju od 2016. do 2018. godine prijavio je veća primanja za suprugu od stvarnih. Tako je navedeno da joj je godišnja plaća 121.385 kuna, a tijekom 2016., 2017. i 2018. je u zbilji primila dvostruko manje