Obavijesti

News

Komentari 37

HVIDR-a ne staje, ovaj su put osudili i izjave Miranda Mrsića

HVIDR-a ne staje, ovaj su put osudili i izjave Miranda Mrsića
1

Udruga HVIDR-a oštro je osudila izjave saborskog zastupnika i čelnika Demokrata Miranda Mrsića, koji ih je usporedio sa SUBNOR-om i povlaštenom kastom, te ga pitaju zašto sam nije sudjelovao u ratu

VIDEO

Iz HVIDR-e su reagirali na današnju Mrsićevu konferenciju za novinare s koje ih je, kažu, prozvao, izjavljujući 'rat je iza nas, uvjeren sam da oni koji su branili domovinu nisu se borili da budu povlaštena kasta u društvu, da HVIDR-a zamijeni SUBNOR i određuje što se smije, a što ne smije raditi'. 

Reagirajući na prozivke, iz HVIDR-e pitaju Mrsića "zašto on nije uzeo pušku u ruke i branio domovinu, riskirajući ranjavanje koje bi mu donijelo takve 'povlastice'".

Umjesto toga, on je, kažu, "negdje u sigurnoj zavjetrini čekao rasplet događaja i sada iz svoga povlaštenog položaja, sudi upravo onima koji su mu omogućili da živi i radi u slobodnom demokratskom društvu"

Žalosnim ocjenjuju i što Mrsić, po njihovoj ocjeni, uporno nastoji graditi svoju političku karijeru na otvorenim ranama hrvatskih ratnih vojnih invalida i članova obitelji poginulih hrvatskih branitelja, prozvajući ih 'povlaštenima'. Pritom, navodi se, ne odustaje od vrijeđanja hrvatskih branitelja i propalih prijedloga za izmjene mirovinskih propisa s kojima kontinuirano iskače pred svake izbore.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Naime, Mrsić  je danas, govoreći o razdvajanju mirovina, kazao kako njegova stranka smatra da se iz mirovinskog sustava trebaju isplaćivati samo mirovine iz rada, a sve mirovine po posebnim propisima, povlaštene mirovine među kojima su i braniteljske, iz državnog proračuna.

Iz HVIDR-e primjećuju da je istu inicijativu Mrsić već započeo u svibnju ove godine, "orijentiran na očito potpuno bezuspješne pokušaje da se domogne udobne fotelje u EU parlamentu".

Sadašnje njegove izjave tumače pak nastojanjem da zadobije "sitne političke bodove i dodvori se svom bivšem šefu, a sada predsjedničkom kandidatu Zoranu Milanoviću".

Na prozivke za povlaštenost, odgovaraju mu da je upravo on taj koji je povlašten.

Kada govori  o „svetim kravama“,  "očito zaboravlja njegove nasrtaje na medijske slobode, kada je svojedobno, koristeći se političkom moći, utjecao na odluku tadašnje ravnateljice Hine koja je zabranila objavu teksta o dugu tvrtke njegove supruge HZZO-u u iznosu od 10,6 mil. kuna, koji je nastao od 2010. do 2012. za vrijeme trajanja mandata Miranda Mrsića, ministra rada i mirovinskog sustava u Vladi Zorana Milanovića", navodi se u priopćenju koje potpisuju predsjednik HVIDR-e Josip Đakić i predsjednik Glavnog odbora udruge Josip Periša. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a