Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
8 komentara

HŽ je svojim putnicima otpisao dugove od čak 8,3 milijuna kn!

HŽ Putnički prijevoz je objavio dvije liste dužnika kojima je otpisan dug. Na listama je gotovo 17.000 dužnika, no nisu naveli njihova imena i prezimena...

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
8 komentara

HŽ Putnički prijevoz na svojim je stranicama objavio listu građana kojima će otpisati dospjela dugovanja. Odluka o otpisu dugova donesena je na temelju Zakona o otpisu dugova fizičkim osobama (Narodne novine br. 62/18) iz srpnja ove godine, koji predstavlja jednu od mjera rješavanja problema blokiranih računa građana koji su u dugotrajnoj blokadi.

EU PARLAMENT ODLUČIO 'Kasni li vlak više od dva sata, putniku vratiti novac za kartu'

Dužnici koji mogu ostvariti otpis su građani koji ne obavljaju poduzetničku djelatnost, istiću u priooćenju. 

HŽ Putnički prijevoz je objavio dvije liste dužnika kojima je otpisan dug, na kojima se nalazi gotovo 17.000 dužnika. Na listi nisu naveli ime i prezime dužnika, nego oznaku ovršnog rješenja Fine uz koju je naveden iznos duga.

ZBOG PRETPLATE U 2003. Ovrha putovala 13 godina: 'Ni sa suda nisam dobio opomenu'

Po dužniku, iznos duga u prosjeku iznosi između 400 i 500 kuna. Ukupan iznos otpisanih dugova građana iznosi oko 8,3 miliijuna kuna.

Iz HŽ Putničkog prijevoza kažu kako su otpisana dugovanja u prosjeku stara četiri godine, a dugovi su najvećim dijelom nastali zbog neplaćenih kazni  za vožnje vlakom bez karte. Najveći broj dužnika kojima su brisane neplaćene obveze su s područja Slavonije i Baranje te Zagreba i okolice, piše Poslovni.hr.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message