Obavijesti

News

Komentari 42

I-a, i-a biznis: Radi kremu i sapune od magarećeg mlijeka

Obitelj Ciganović iz Ivanić-Grada započela je neobičan, ali uspješan biznis nakon što je Neven naslutio da će ostati bez posla. Danas njihova farma broji 12 magaraca

VIDEO

Cijela obitelj mi se smijala. Mislili su da fantaziram, rekao je Neven Ciganović (31) kad je prije nepunih godinu dana odlučio napraviti kremu od magarećeg mlijeka.

S uzgojem magaraca Neven i supruga Katarina (27) počeli su prije dvije godine nakon što je Neven posumnjao da će uskoro ostati bez posla. Slutnje su se ostvarile. Njihova farma u Ivanić-Gradu sada broji 12 magaraca.

- Preselili smo se u kuću s okućnicom i htio sam da djeca počnu jahati. Poni mi je bio preskup pa smo se odlučili za magarca - smijući se govori Neven.

No nije sve stalo na jahanju. Kćerima Miji (6), Luni (4) i Oriani (2) počeli su davati magareće mlijeko, ubrzo su se i susjedi počeli raspitivati mogu li ga kupiti.

Neven nije htio stati samo na mlijeku nego je blagodati tog zdravog napitka odlučio ponuditi i u kremi. Razvoj kreme je potrajao jer su Ciganovići htjeli da bude prirodna i bez aditiva i konzervansa što brojni stručnjaci nisu smatrali mogućim. Ipak su uspjeli pa razvijaju imanje.

Uspješno prodaju i sapune od magarećeg mlijeka. Magareće mlijeko bogato je vitaminima, kalcijem i fosforom. Dodaje se prehrani da pojača imunitet, a preporučuju ga i za liječenje astme, bronhitisa i drugih tegoba. I Kleopatra se kupala u magarećemu mlijeku kako bi očuvala svoju ljepotu i mladost.

-  Kremu smo htjeli promovirati kao antiage kremu, a ispalo je da je super za niz stvari na koje nismo ni pomislili - kaže Katarina.

Njihovi kupci kremu koriste za ublažavanje simptoma kroničnih upala kože, osipa od pelena te kao kremu poslije brijanja.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa