Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
42 komentara

I-a, i-a biznis: Radi kremu i sapune od magarećeg mlijeka

Obitelj Ciganović iz Ivanić-Grada započela je neobičan, ali uspješan biznis nakon što je Neven naslutio da će ostati bez posla. Danas njihova farma broji 12 magaraca

Daniel Kasap/Pixsell
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
42 komentara

Cijela obitelj mi se smijala. Mislili su da fantaziram, rekao je Neven Ciganović (31) kad je prije nepunih godinu dana odlučio napraviti kremu od magarećeg mlijeka.

S uzgojem magaraca Neven i supruga Katarina (27) počeli su prije dvije godine nakon što je Neven posumnjao da će uskoro ostati bez posla. Slutnje su se ostvarile. Njihova farma u Ivanić-Gradu sada broji 12 magaraca.

- Preselili smo se u kuću s okućnicom i htio sam da djeca počnu jahati. Poni mi je bio preskup pa smo se odlučili za magarca - smijući se govori Neven.

No nije sve stalo na jahanju. Kćerima Miji (6), Luni (4) i Oriani (2) počeli su davati magareće mlijeko, ubrzo su se i susjedi počeli raspitivati mogu li ga kupiti.

Neven nije htio stati samo na mlijeku nego je blagodati tog zdravog napitka odlučio ponuditi i u kremi. Razvoj kreme je potrajao jer su Ciganovići htjeli da bude prirodna i bez aditiva i konzervansa što brojni stručnjaci nisu smatrali mogućim. Ipak su uspjeli pa razvijaju imanje.

Uspješno prodaju i sapune od magarećeg mlijeka. Magareće mlijeko bogato je vitaminima, kalcijem i fosforom. Dodaje se prehrani da pojača imunitet, a preporučuju ga i za liječenje astme, bronhitisa i drugih tegoba. I Kleopatra se kupala u magarećemu mlijeku kako bi očuvala svoju ljepotu i mladost.

-  Kremu smo htjeli promovirati kao antiage kremu, a ispalo je da je super za niz stvari na koje nismo ni pomislili - kaže Katarina.

Njihovi kupci kremu koriste za ublažavanje simptoma kroničnih upala kože, osipa od pelena te kao kremu poslije brijanja.


Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message