Obavijesti

News

Komentari 9

I Berlusconi ide na EU izbore: "Mogu odigrati važnu ulogu"

I Berlusconi ide na EU izbore: "Mogu odigrati važnu ulogu"
1

Mislim da mogu odigrati važnu ulogu i objasniti europskim građanima da se izlažemo opasnosti udaljavanja od zapadnih vrijednosti, rekao je Berlusconi koji ide na europske izbore u svibnju

VIDEO

Silvio Berlusconi, već 25 godina stalni povratnik u talijansku politiku, najavio je u četvrtak da će se bez obzira na poodmaklu dob i pad popularnosti prema anketama, kandidirati za europske izbore u svibnju.

"U mojim zlatnim godinama, odgovorno sam odlučio izaći na europske izbore, gdje nedostaje dubokog razmišljanja o budućnosti svijeta", rekao je bivši šef vlade Berlusconi (82) na sastanku tijekom kampanje svoje stranke Forza Italia (FI) za regionalne izbore na Sardiniji.

Medijski magnat je već vodio kampanju FI za parlamentarne izbore u ožujku 2018. u Italiji kada se nije mogao kandidirati zbog kazne za fiskalni prekršaj, koja je sada istekla.

Pretekao ga je tadašnji mladi saveznik Matteo Salvini, šef desno-populističke Lige u koaliciji sa 17 posto prema 14 posto za FI na izborima i zatim se povezao s Pokretom 5 zvijezda (M5S).

Taj izbor se isplatio jer bi prema anketama Liga mjesecima dobila 30 posto glasova, dok je FI pao ispod 10 posto.

Ali to nije obeshrabrilo starog milijardera, koja je bio 2017. na operaciji na otvorenom srcu i protiv kojeg se vodi više procesa zbog navodnog potkupljivanja svjedoka nakon "bunga-bunga" zabava.

"Uz moje znanje, iskustvo i sposobnost uvjeravanja, mislim da mogu odigrati važnu ulogu i objasniti europskim građanima da se izlažemo opasnosti udaljavanja od zapadnih vrijednosti i prepustiti se dominaciji kineskog carstva čije su uvjerenja i vrijednosti suprotni našima", tvrdio je.

Povezan s desno orijentiranom Salvinijevom koalicijom, Berlusconi se obrušio na M5S i tvrdi da taj "pokret vode ljudi koji nemaju nikakvog iskustva ni nadležnosti".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca