News

Komentari 133

I bogati plaču: Pašalić je digao križ i predao svoju tvrtku banci

I bogati plaču: Pašalić je digao križ i predao svoju tvrtku banci

Istina je da smo u predstečajnoj nagodbi, kaže Pašalić o tegobama njegove tvrtke Capital consulting. Navodno će Pašalić ostati i bez vila koje je sagradio u Istri...

Pozornost stanara naselja O2 u Odri ovih je dana privukao velik, preko noći postavljen željezni križ koji sad krasi rotor prometnice usred naselja. Zašto križ? Ima li ta stvar neke veze s poslovnim krahom dr. Pašalića, pitali su se stanari Odre. 

- Istina je da smo u predstečajnoj nagodbi - rekao nam je Pašalić, govoreći o tegobama u kojima se već dulje nalazi njegova tvrtka Capital consulting. 

- A križ smo postavili jer je to tradicija u ovim turopoljskim krajevima. Pašalić, kako se može čuti u krugu upućenih, ostaje i bez vila koje je sagradio u Istri. 

Uspio je prodati nešto više od trećine od 300 sagrađenih stanova, dok je prodaja istarskih vila išla znatno slabije. Vile se međutim iznajmljuju pa nisu čisti mrtvi kapital. 

Kako je sam Pašalić, nekoć jedan od najmoćnijih ljudi HDZ-a, prošao u tom predstečaju, osim što je ostao bez vlasništva? Je li na prodanim stanovima pokrio veći ili manji dio troškova gradnje? U njegovoj tvrtki ne žele dati odgovor na to pitanje. 

Čelnik tvrtke, Ivan Križanec kaže za Express da još ne zna kakav će biti konačni ishod predstečajnog postupka.

>>> Više pročitajte u Expressu

Najčitaniji članci