News

Komentari 0

I dalje traju izvidi o napadu učenika na dječaka u Medulinu

I dalje traju izvidi o napadu učenika na dječaka u Medulinu

Skupina učenika je nasrnula na dječaka udarivši ga u glavu, trbuh i genitalije

I dalje traju izvidi o napadu skupine učenika na dječaka u osnovnoj školi "Mate Demarin" u Medulinu kada su nasrnuli na njega udarivši ga u glavu, trbuh i genitalije, potvrdila je u utorak istarska policija dodavši kako poduzima sve kako bi se utvrdili okolnosti ovog događaja.

Ravnateljica škole Emanuela Pinzan Chiavalon opovrgnula je napise nekih medija u Istri koji su naveli kako nije poduzela sve konkretne korake i mjere te da je navodno pokušala zataškati vršnjačko nasilje u njezinoj školi ustvrdivši kako je u cijeli slučaj uključila "najširu javnost škole, policiju i ostale službe, a da se pritom škola nije vodila samo strogo zadanim zakonskim okvirima koje mora kao ustanova slijediti".

"Mi smo u školi od prvog trenutka bili uz djecu i roditelje kako bi svima pomogli i kako bi ublažili tragove koje će neminovno ovakav događaj ostaviti na sve nas", istaknula je ravnateljica. Dodala je da je u stalnom kontaktu s roditeljima napadnutog dječaka te s policijom, a razgovarala je i s djecom kako bi im dočarala težinu i posljedicu svega što se dogodilo. To je još jedan dokaz, smatra ona, kako škola nije imala namjeru zataškati cijeli događaj.

Napad se dogodio još prošle srijede, a napadnuti dječak prošao je bez težih ozljeda. Ravnateljica pulske bolnice Irena Hrstić u izjavi za novinare potvrdila je kako nema saznanja i nikakvu informaciju o tome da je dječak zatražio liječničku pomoć u pulskoj bolnici.

Ovaj događaj u Medulinu oštro su osudili i tamošnji načelnik Ivan Kirac te istarski župan Boris Miletić koji su poručili da je bilo kakva vrsta nasilja neprihvatljiva te da je posebno zabrinjavajuća kada se događa među djecom i mlađima.

Župan Miletić je naglasio da će istarska županija kao osnivač medulinske osnovne škole poduzeti sve korake, u skladu sa svojim ovlastima kako bi se cijeli slučaj čim prije rasvijetlio.

Najčitaniji članci