Obavijesti

News

Komentari 64

I Davor Bernardić će biti jedan od kandidata za šefa SDP-a?

I Davor Bernardić će biti jedan od kandidata za šefa SDP-a?
5

Kandidature za šefa SDP-a dosad je objavilo šestero kandidata Tonino Picula, Ranko Ostojić, Domagoj Hajduković, Vesna Škulić i Orsat Miljenić i Karolina Leaković

VIDEO

Sastanak Predsjedništva SDP-a održava se u u petak u njihovoj središnjici u Zagrebu. RTL pak javlja kako bi se javnosti u subotu trebao obratiti  šef zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić koji će navodno najaviti da se i on uključuje u utrku za predsjednika stranke. 

Da će se kandidirati za tu funkciju do sada je objavilo petero članova stranke – Tonino Picula, Ranko Ostojić, Domagoj Hajduković, Vesna Škulić i Orsat Miljenić, a da o tome razmišljaja potvrdila je i predsjednica Foruma žena SDP-a Gordana Sobol,  a pridružila im se i Karolina Leaković.

Izbori za predsjednika SDP-a 19. studenoga

Predsjedništvo SDP-a jednoglasno je u petak odlučilo da će Glavnom odboru stranke predložiti da se prvi krug izbora za predsjednika stranke održi 19. studenoga, a konvencija stranke 3. prosinca, izvijestila je nakon sjednice potpredsjednica stranke Milanka Opačić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Glavni odbor će izbore raspisati u subotu, a novog predsjednika stranke birat će članovi SDP-a po principu "jedan čovjek jedan glas".

Od raspisivanja izbora, svi koji se žele natjecati za dužnosti u stranci će u roku od sedam dana morati istaknuti kandidaturu, a kandidati nakon toga imaju 30 dana da prikupe potpise potpore, ovisno o dužnosti na koju se namjeravaju kandidirati.

Kandidati za predsjednika stranke moraju prikupiti 1000 potpisa, a za članove Predsjedništva 400.

Predsjedništvo je utvrdilo i prijedlog članova središnje izborne komisije, o čemu će također odlučiti Glavni odbor.

Uz odluke vezane uz raspisivanje unutarstranačkih izbora, Glavni odbor će u subotu analizirati rezultat stranke na nedavno održanim izvanrednim parlamentarnim izborima, a novinare je zanimalo hoće li se razgovarati i o prijedlogu primorsko-goranske i dijela splitske organizacije da se stave izvan snage odluke o raspuštanju dijela stranačkih organizacija donesene nakon izborne konvencije u travnju, kao i prijedlog krapinsko-zagorske organizacije da se članovi Glavnog odbora iz kvote pojedinih županija biraju prema mjestu prebivališta.

"Predsjedništvo je raspravljalo o temama koje nisu u ingerenciji samog Predsjedništva, a o tome hoće li raspravljati i o kojim točkama odlučit će sam Glavni odbor", odgovorila je Opačić.

Uz te prijedloge, članovima Glavnog odbora ovih je dana pisala i isključena članica SDP-a Aleksandra Kolarić, tražeći da se u stranku vrate svi "nepravedno izbačeni" članovi, a hoće li se raspravljati i o njezinu prijedlogu također će odlučiti Glavni odbor, ako netko od članova predloži raspravu na tu temu.

Na izborima u studenom, stranka će izabrati novog predsjednika, budući da je Zoran Milanović, koji je SDP vodio od 2007., najavio da se više neće kandidirati na tu funkciju, nakon što stranka u okviru Narodne koalicije nije uspjela dobiti parlamentarne izbore.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1