Obavijesti

News

Komentari 169

'Ivanu je žena pred porodom i zato će morati ići iz Hrvatske'

'Ivanu je žena pred porodom i zato će morati ići iz Hrvatske'
2

Iznio je kratku obranu i nije odgovorao na pitanja. Supruga mu je u vrlo visokom stupnju trudnoće i kroz koji dan bi trebala roditi pa vjerujem da će zbog toga morati otići iz Hrvatskem kazala je odvjetnica

VIDEO

Jasna Novak, odvjetnica Ivana Todorića, potvrdila je da je njezin klijent u Hrvatskoj te da je jutros obavio ispitivanje i dao svoj iskaz u Državnom odvjetništvu. Mlađi sin Ivice Todorića bio je izvan Hrvatske. 

- Moj klijent je u terminu koji mu je odredilo Državno odvjetništvo pristupio i iznio kratku obranu i za sada, s obzirom na veličinu i opsežnost predmeta, nije odgovarao na pitanja - rekla je braniteljica Ivana Todorića, odvjetnica Jasna Novak.  

Rekla je da je Ivan Todorić bio službeno odsutan u SAD-u i Švicarskoj te kako ne zna njegove daljnje planove.  

- Supruga mu je u vrlo visokom stupnju trudnoće i kroz koji dan bi trebala roditi pa vjerujem da će zbog toga morati otići iz Hrvatske, ali naglašavam, svakom pozivu, bilo suda, DORH-a ili bilo kojeg drugog državnog organa će se odazvati - rekla je odvjetnica Novak. 

Podsjetimo, Ivan je jedan od 15 osumnjičenika u aferi Agrokor. Sudac istrage je prošli tjedan odredio da se 14 osumnjičenika može braniti sa slobode, dok je jedino Ivici Todoriću određen istražni zatvor. Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u ponedjeljak je odbilo žalbu tužiteljstva, te je potvrdilo odluku suca istrage.

Međutim, jedini kojem je određen istražni zatvor, Ivica Todorić, jedini je koji nije dostupan hrvatskom pravosuđu. Nagađa se da se nalazi u Londonu.  U subotu je na svom blogu objavio kako će se vratiti u Hrvatsku čim skupi dokaze koji ga oslobađaju krivnje.

Ante Todorić napustio Hrvatsku: 'On živi i radi u Londonu'

Podsjetimo, u Hrvatsku se u petak vratio Ante Todorić, koji je dao iskaz na ŽDORH-u, nakon čeka je novinarima pred Kulmerovim dvorima novinarima rekao: 'Ja sam kao što sam obećao došao u Hrvatsku, porekao sam sve ono što mi se stavlja na teret. Istraga je u tijeku, nemam dalje komentara, zahvaljujem se'. Ante nije želio odgovoriti na pitanje novinara gdje se nalazi njegov otac.

U međuvremenu, Ante Todorić je u ponedjeljak napustio Hrvatsku.

- Moj klijent u Londonu živi i radi i iz poslovnih razloga je otišao. No bude li potrebno njegovo prisustvo, bilo kad, on će se odmah vratiti - kazao je za N1 Fran Olujić, odvjetnik Ante Todorića.

Komentirao je i odluku Izvanraspravnog vijeća koje je odbacilo žalbu Tužiteljstva.

- Mi smo zadovoljni odlukom Izvanraspravnog vijeća, ali i da je ta odluka bila drugačija, moj bi je klijent poštovao te bi se vratio. On je u statusu slobodnog građanina, kao što smo to vi i ja, ima putovnicu, može se slobodno kretati... - rekao je Olujić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 169
VIDEO

'Čekalo se da Knighthead kupi obveznice i odbili Sber banku'
TODORIĆ NA BLOGU

'Čekalo se da Knighthead kupi obveznice i odbili Sber banku'

Ivica Todorić na blogu tvrdi da je Knighthead kupovao obveznice i nakon 9. travnja, a da je na sastanku u travnju odbijena Sber banka, jer se čekalo da Knighthead kupi potrebnu količinu obveznica

NOVA OBJAVA NA BLOGU

Ivica Todorić: Koga zastupa Dolički, Agrokor i Knighthead?

Todorić piše kako pod pritiskom javnosti Dolički brani svoj ugovor i svoj roll up, "zanemarujući činjenicu da se, kao i njegov poslodavac Ramljak, nalazi u neviđenom konfliktu interesa"
DORH izdao europski uhidbeni nalog protiv Ivice Todorića
traži ga policija

DORH izdao europski uhidbeni nalog protiv Ivice Todorića

Sukladno Zakonu o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije, DORH je izdao europski uhidbeni nalog protiv prvookrivljenog hrvatskog državljanina, priopćili su