Obavijesti

News

Komentari 22

'I Mesić je obilazio bojišta, ali nema status branitelja'

'I Mesić je obilazio bojišta, ali nema status branitelja'
1

Predsjednik je rekao kako se s tim u vezi ne javljaju oni koji su zbog toga pogođeni, nego oni koji su njegovi stalni kritičari te je tu nemoćan

VIDEO

Predsjednik Stjepan Mesić u utorak je komentirajući reakcije hrvatskih braniteljskih udruga nakon njegove izjave da bi država mogla uštedjeti i na pokopima branitelja rekao kako za negativne rekacije na njegovu izjavu nema nijednog razloga jer, kako je rekao, ne mora na isti način biti pokopan general koji je vodio rat i tajnica kojoj je priznat braniteljski staž.
- Moramo svi štedjeti jer su hrvatske kreditne obveze velike i moraju se riješiti do kraja ove i u sljedećoj godini - rekao je Mesić u Tuzli odgovarajući na novinarska pitanja. Dodao je kako je bitno da "institucije sustava funkcioniraju sa što manje troška" i da je s tim u vezi spomenuo pitanje pogreba branitelja.
- S dužnim pijetetom može se s nekim pozdraviti tako da mu se pošalje cvijeće i odnese zastava. A mora li baš na sve pokope ići vod vojnika, tj. mora li na isti način biti pokopan general koji je vodio rat i dobio bitke ili neka tajnica koja je bila u nekoj instituciji i kojoj je priznat braniteljski staž - rekao je Mesić. Dodao je kako se s tim u vezi ne javljaju oni koji su zbog toga pogođeni, nego oni koji su, kako je rekao, njegovi stalni kritičari te je tu, kako je zaključio, nemoćan.

MESIĆ ZA RASPRAVU TKO SVE IMA STATUSU BRANITELJA
Predsjednik Mesić želio je potaknuti raspravu o tome tko sve u Hrvatskoj ima status branitelja, te na osnovi kakvih kriterija.
- Predsjednik Mesić koji je obavljajući razne političke dužnosti, u vrijeme Domovinskoga rata ne jednom obilazio i prve crte bojišnice, a kojemu temeljem toga nikada nije ni na pamet palo tražiti za sebe status branitelja, ima puno moralno pravo inicirati takvu raspravu- stoji u priopćenju Ureda predsjednika. Ističu da time želi zaštiti prava onih koji su bez sumnje bili branitelji i da se povuće granica između njih i onih koji se bez zasluga kite statusom branitelja. Očekuje od svih koji su s oružjem u ruci branili zemlju mu se pridruže. Pozvao je nadležna državna tijela da u najkraćem roku razrade i objave pravila o odavanju počasti umrlim braniteljima, uzimajući u obzir njihov status i zasluge.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović