Obavijesti

News

Komentari 91

I u ovoj aferi s Covid testovima Plenković opet štiti sebe i HDZ, umjesto da štiti njezine građane

I u ovoj aferi s Covid testovima Plenković opet štiti sebe i HDZ, umjesto da štiti njezine građane

Afera s krivotvorenim testovima za koronavirus ne samo da uključuje HDZ-ovce, već uključuje i institucije koje su nabavljale testove od mladog, policiji od ranije poznatog poduzetnika te tako potrošile milijune eura.

VIDEO

"Već mi je dosta toga", poručio je jutros premijer Andrej Plenković.

Ali nije mu dosta afera koje uključuju članove njegove stranke, njegova ministarstva, institucije, državne ustanove, bolnice i domove zdravlja, kako bi se to očekivalo od premijera nakon otkrića 24sata da je Hrvatska bila preplavljena krivotvorenim tekstovima za Covid koje je prodavao sin varaždinskog HDZ-ovca, inače pod istragom policije zbog drugih nedjela.

Ne, Plenkoviću je dosta "ubacivanja da je uvijek netko HDZ-ov". 

"Postaje prozirno da se HDZ-u priljepljuju takve stvari, to već lagano doživljavam kao kompleks nakon 31 posto podrške", kazao je Plenković novinarima u Rijeci, ističući da je "u Rijeci bio slučaj sortirnice i SDP-ovih članova pa nije čuo da se govorilo da je netko SDP-ov sin". 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Pitajte nekoga tko o tome više zna", reče premijer.

Nažalost, Plenković je opet polupao lončiće. 

To je problem države, a ne samo stranke

Afera s krivotvorenim testovima za koronavirus ne samo da uključuje HDZ-ovce, već uključuje i institucije koje su nabavljale testove od mladog, nepoznatog poduzetnika koji ima i policijski dosje i koji je optužen čak i za krivotvorenje novca. 

I na to Plenković ne smije odgovarati kao predsjednik HDZ-a, nego kao predsjednik Vlade.

Država je bila akter - ili žrtva - kriminalnih aktivnosti. Hrvatska je, u eri Plenkovićeve "pobjedonosne" borbe protiv Covida, bila preplavljena krivotvorenim testovima. Je li netko iz institucija, Ravnateljstva robnih zaliha, Ministarstva gospodarstva, Ministarstva zdravstva ili Stožera civilne zaštite, proučio od koga se nabavljaju testovi?

Andrej Plenković o aferi s Covid testovima: 'Ne znam, kako se ne piše kad je netko SDP-ov sin'
Andrej Plenković o aferi s Covid testovima: 'Ne znam, kako se ne piše kad je netko SDP-ov sin'

POGLEDAJTE LUKSUZNI LAMBORGHINI SINA HDZ-OVCA

Jesu li testovi ispravni?

I jesu li ti testovi možda krivotvoreni u smislu da nisu sadržavali otopine za otkrivanje virusa Covida, čime bi afera bila neusporedivo veća od pukog kriminala na kojima su uvoznik i distributer zaradili milijune eura.

U tom slučaju govorili bismo o ugrožavanju javnog zdravstva i života tisuća ljudi. Ako su testovi slučajno bili neispravni, a to je također predmet istrage, onda bi to predstavljalo katastrofu na nacionalnoj razini.

I o tome Plenković mora razmišljati kao premijer. Ne kao šef HDZ-a koji svaku svoju stranačku aferu, a ima ih na desetke, uspoređuje s jednom SDP-ovom aferom.

To je potencijalno opasan pristup predsjednika Vlade koji bi na otkriće ove afere s testovima za koronu morao ozbiljnije reagirati, pokazati interes, zabrinuti se kako se to moglo dogoditi, zatražiti izvješće.

A ne opet štititi sebe i svoju stranku.

Pobijedio koronu?

Jer, kad se već govori o premijeru koji aferu s testovima svodi na stranačko prepucavanje, valja podsjetiti da je on bio taj koji se hvalio HDZ-ovom pobjedom nad koronom, prisvajao zasluge za organizaciju sustava, premda se na koncu to svodilo na ponajveću stopu smrtnosti u EU, na najmanju stopu procijepljenosti i sada na potencijalno najveću aferu s lažnim testovima.

I opet je u cijelu priču upleten sin HDZ-ovca.

To je Plenkovićeva stranka, ali i Plenkovićeva država.

Izložio sve riziku

Njegov je primarni zadatak brinuti za državu, a onda za stranku. Činjenica da su institucije poslovale s osobom koja ima policijski dosje izložila je riziku čitavu državu i sve njezine građane. A činjenica da je to bila osoba povezana s HDZ-om, opet stavlja premijera u poziciju da tumači zašto uvijek HDZ. 

A ne da se pravi da ništa ne zna.

Plenković sve češće poručuje da mu je dosta raspravljati o aferama svojih ministara, o medijskim otkrićima, o stranačkim mangupima, o stranačkim kriminalcima...

A možda je svima dosta njegove vladavine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...
Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu