Obavijesti

Promo sadržaj

Idemo u vrt! Sezonu otvaramo uljepšavanjem živice

Idemo u vrt! Sezonu otvaramo uljepšavanjem živice
7

Kada vrtne biljke počnu rasti u proljeće, strastveni vrtlari imaju pune ruke posla: košnja travnjaka, rezanje biljaka uz rubnike, obrezivanje živica... Glavni zadaci mogu se brzo obaviti s besprijekornim alatima i dobro planiranim radom

U sezoni vrtlarenja prvi nam je zadatak rezanje živice. Obnavljajuće obrezivanje potrebno je obaviti prije ožujka. Prije obrezivanja pazite da radom ne ugrozite ili uništite moguća mjesta za gniježđenje ptica ili drugih životinja. Kozmetičko obrezivanje živice može se obavljati tijekom cijele godine.

Jakim škarama možemo obnoviti ili oblikovati živicu.

Kada temperatura poraste iznad -5 stupnjeva, možete započeti obnavljajućim obrezivanjem. Uz temeljito obrezivanje, živica će postati gusta i rasti će ravnomjernije. Obrezivanje živice jakim baterijskim škarama osobito je zabavan zadatak. GARDENA nudi izdržljive baterijske uređaje ComfortCut i PowerCut za obrezivanje živica.

Kosilica s malčiranjem odreže samo vrhove trave koje istovremeno fino usitnjava.

Korak po korak idemo duž travnjaka

Ovisno od bivanja, prvi rez se vrši u proljeće (ožujak ili travanj). Sezona košnje završava u jesenskim mjesecima (listopad i studeni). Važno je da je travnjak kod prve košnje suh. Nakon duge zimske pauze najprije uklonite lišće, grane i mahovinu, kako bi trava mogla ponovo „disati“. Prvi rez ne smije biti prenizak, pa je najbolje da kosilicu prilagodite korak po korak željenom rezultatu. Idealna visina trave je oko četiri centimetara.

Kosilicom se pobrinemo za zdravu travu te idealnu visinu.

Sunčana područja vašeg vrta trebala bi održavati nešto veći rez trave, jer će se trava i zemlja brže isušiti. Što je redovitija košnja, to će se trava bolje naviknuti na željenu visinu košenja. Uz ponavljajuću košnju, trava na dnu će se razgraditi i površina će postati lijepa i gusta. GARDENA PowerMax kosilice na baterije pogodne su za košnju tijekom cijele sezone.

Baterijske škare prikladne su za košnju trave, rubove travnjaka i obrezivanje grmlja.

Ako se travnjak kosi jednom tjedno, uspješno će se suzbiti travni korov. GARDENA HandyMower kosi travu izuzetno precizno te nema potrebe za odlaganje odrezanih vlati trave. Tako štedi prostor i vrijeme. Pokošene dijelove trave ostavimo, jer djeluju kao prirodno gnojivo. Izdržljiva baterija dio je GARDENA 18-V Li-ion baterijskog sustava.

Male površine travnjaka brzo se uređuju GARDENA HandyMower-om.

Trimeri su prikladni za fino obrezivanje duž rubova vašeg travnjaka, i posvuda gdje se ne možete kositi kosilicom. GARDENA PowerCut posebno je prikladna za veće vrtove. Pobrine se da rubna manja područja s lakoćom porežemo prije same košnje. Odrezanu travu, lišće i tanke grane od obrezivanja živice jednostavno pokupimo u košari kosilice.

Trimerom strastveni vrtlar može riješiti i najzahtjevnija mjesta travnjaka

Izuzetno prilagodljiv baterijski sustav 18V i 40V

Svi modeli baterijskog sustava GARDENA odlikuju se velikom fleksibilnošću. LED zaslon prikazuje stanje baterije u svakom trenutku. Ovisno o modelu, uređaji imaju vrijeme djelovanja od 50 do 80 minuta. Kompaktan dizajn i lakoća baterijskog sustava osiguravaju vam lakši rad u održavanju travnjaka, redovitom obrezivanju grmlja i drugim vrtnim poslovima.

Bateriju možete koristi za napajanje mnogih drugih vrtnih alata iz sustava npr. za rezanja, obrezivanja, sakupljanje lišća ili zalijevanje.

Sigurni smo da ćete alatima GARDENA 18V i 40V biti zadovoljni; u protivnom ćemo vam vratiti cijeli iznos!

Potrošaču koji kupi promotivni proizvod tijekom promocije od 11. svibnja 2020. do 12. lipnja 2020. i nije zadovoljan proizvodom, može ga vratiti u roku od 14 dana od datuma kupnje. Iznos će biti vraćen u cijelosti. Informacije o uvjetima sudjelovanja dostupne su na prodajnim mjestima i na web stranici www.gardena.com/hr/jamstvozadovoljstva.

* proizvodi navedeni na letku akcije i na web stranici.

Ne zaboravite na promociju robotskih kosilica GARDENA Sileno, od 15. 04. 2020 do 15. 07. 2020!

Više na web stranici www.gardena.com/hr/vrijeme.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100  dobiva ovaj kupon!
ORANŽ EUFORIJA

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100 dobiva ovaj kupon!

Osim godišnjeg pristupa ekskluzivnom sadržaju na dar dobivate kupone za shopping i usluge vrijedne 85 eura. Najbržih 100 dobit će Horizont Shop kupon od 15 eura

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti
PROMO

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti

Autoservis Autotek Vaš je pouzdani partner za održavanje i popravak vozila. Pružaju vrhunsku uslugu uz korištenje najnovije tehnologije i visokostručno osoblje
B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci
PROMO

B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci

Sa splitske Rive poslovnjaci iz grada i okolice startaju s utrkom 16. svibnja. A nakon toga, očekuje ih aftework druženje uz glazbu