Obavijesti

News

Komentari 9

Identificirani posmrtni ostaci trojice branitelja nestalih 1991.

Identificirani posmrtni ostaci trojice branitelja nestalih 1991.
9

Posmrtni ostatci Vlade Nikla, Drage Rukavine te Marijana Raužana koji su nestali u borbama 1991., predani su obiteljima radi ukopa, a identificirani su DNA metodom

VIDEO

Na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u srijedu su identificirani posmrtni ostatci trojice hrvatskih branitelja nestalih 1991., a na identifikaciji je bio i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te ocijenio kako suradnja sa Srbijom na području razmjene informacija o zatočenima i nestalima nije odgovarajuća, pa ju je pozvao da suradnju intenzivira.

 Ministar Medved je naglasio da njegovo ministarstvo u suradnji sa Zavodom i drugim nadležnim tijelima čini sve kako bi se pronašla tijela oko 1.500 u Domovinskom ratu nestalih branitelja i civila, te njihove obitelji nakon 26 godina neizvjesnosti i traženja konačno spoznale istinu o sudbini svojih najmilijih.

 "Nažalost, moramo konstatirati kako suradnja s Republikom Srbijom nije odgovarajuća i da nemamo potrebne podatke, odnosno da ne surađuju na razini na kojoj bi trebali surađivati", ocijenio je.

"Ovom prigodom pozivam ih da intenziviraju suradnju i daju svoj doprinos u cilju pronalaska nestalih osoba", poručio je Medved.

Inače, posmrtni ostatci Vlade Nikla (rođen 1965.), Drage Rukavine (rođen 1967.) te Marijana Raužana (rođen 1952.) koji su nestali u borbama 1991., predani su obiteljima radi ukopa, a identificirani su DNA metodom. 

- Meni je 1991. i sad. Sad mi se to sve vraća. I ja to ne mogu zaboraviti dok sam živa. Eto, ne mogu. On mi je bi jedini sin, jedini oslonac. Odškolovala sam ga, sve mu dala, kroz suze govori Marija Rukavina nakon 25 godina boli, patnje i traženja.

Njene emocije dijele i Marija Raužan i Mira Nikl. I one su ovim identifikacijama zaokružile jedan mučan, životni period.

- Teško mi je, ali osjećam da mi je laknulo. Bar ću znati gdje suprugu Marijanu mogu zapaliti svijeću - kaže Raužan.

Sućut im je izrazio i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved. 

 U Hrvatskoj s današnjim danom još su 1.963 osobe nakon Domovinskog rata na popisu traženih, od čega se 1.542 osobe vode na popisu zatočenih i nestalih, dok se za 421 osobu zna da su mrtve. a njihovi se posmrtni ostaci još traže, navode u Ministarstvu branitelja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa