Obavijesti

News

Komentari 84

Igrača pogodio šakom u glavu, a navijači se potukli u Novalji: 'Ni policajci im nisu mogli ništa'

Igrača pogodio šakom u glavu, a navijači se potukli u Novalji: 'Ni policajci im nisu mogli ništa'

Igrač Novalje je udario igrača Plitvica šakom u glavu, a sudac nije reagirao. Nakon utakmice 30-ak navijača Novalje se navodno sukobilo s pet navijača Plitvica. Ličko-senjska policija će sve istražiti

VIDEO

Jedan policajac dobio je šakom u glavu na terenu, izvan radnog vremena, drugi na tribinama, za vrijeme radnog vremena. Petorica mladića su brutalno pretučena i još se oporavljaju. To je, kako saznajemo, sukus nogometne utakmice Novalje i Plitvica. 

POGLEDAJTE VIDEO: Tučnjava na utakmici 

Pokretanje videa...

Igrač NK Novalje šakom udario rivala 01:00

Priča, onu za koju ćemo vjerovati vlastitim očima, ide ovako. Igrala se 25. minuta kad je igrač Novalje, Denis Dabo, ničim izazvan, šakom u glavu pogodio igrača Plitvica Luku Dijaneževića, inače djelatnika policije. Djeliteljii pravde, kako zovu nogometne suce, potpuno su zakazali, Dabo za, boksačkim rječnikom, direkt u glavu, nije dobio čak ni žuti karton, dok je Dijanežević u nastavku utakmice isključen!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Sudac je rekao da ne želi dijeliti crvene kartone, ali to su bile ružne scene. Iznenađen sam da nije reagirao, ali je djelatnik policije, pa je možda i bolje, ipak bi ovo trebao biti sport. Pet minuta kasnije Luka je napravio prekršaj, valjda iz revolta i bio je isključen, dok igrač Novalje za šaku u glavu nije dobio nikakvu opomenu - rekao je predsjednik NK Plitvica Milan Jakovljević. 

Naravno, kontaktirali smo i NK Novalju, pokušavši vidjeti hoće li igrač Denis Dabo biti kažnjen od kluba, kad već nije od suca i delegata.

'Žalba bi nas koštala 800 kuna' 

- Nemamo komentara. Zapravo, javit ću vam se kad pogledamo snimku i komentirati - rekao nam je predstavnik Novalje Luka Šuljić. 

No, obećanje ludom radovanje. Nije se javio. Čelnici Plitvica uložili bi žalbu, no ona košta 800 kuna. A klubovi nižih rangova baš i nemaju novca na bacanje.

- Nismo za zabrane, razgovarao sam s delegatom utakmice, pričao sam i s Lukom.. Najveći problem je što žalbom ne možemo ništa dobiti, jedino da naknadnim pregledom snimke igrač Novalje dobije crveni karton i zabranu igranja. Ali, opet, morali bismo platiti 800 kuna za žalbu, a to su novci koje baš i nemamo. Ne znam, nismo još odlučili, imat ćemo sastanak, pa ćemo vidjeti - kaže Jakovljević. 

Osim Luke, deblji kraj u Novalji izvuklo je i pet navijača Plitvica. 

- Išli su s nama gledati utakmicu. Koliko sam čuo, ali nisam vidio, napala ih je skupina od 30 ljudi. Navodno su ih čuvala tri policajca, ali nisu ništa mogla protiv trideset ljudi, navodno je i jedan policajac udaren, ali, kažem, tako sam čuo, ne znam je li policija radila izvještaj ni što je bilo - kaže Jakovljević.

Oteli su im i transparent 

Kako saznajemo, pet navijača Plitvica izazvalo je petoricu navijača Novalje, zvanih Vinske mušice, na, kako se to zove u navijačkim krugovima, "fair fight". No Novaljaca je došlo 30 i premlatili su Plitvičane, te im oteli transparent, s kojim su se fotografirali. 

- Bilo ih je tridesetak, tukli su remenjem i letvama - kaže jedan od navijača Plitvica.

Zbog svega smo kontaktirali i Policijsku upravu ličko-senjsku.

- Ovo nam je prvi glas da se išta takvo dogodilo. Nitko nije prijavio ništa, ali očito je da se nešto dogodilo tako da ćemo istražiti slučaj - kaže glasnogovornica Maja Brozičević. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 84
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
VIDEO Domovinski pokret: 'Mi ćemo pregovarati sa svima, kao što se pregovara i u ratu...'
'JASAN STAV OKO SDSS-A'

VIDEO Domovinski pokret: 'Mi ćemo pregovarati sa svima, kao što se pregovara i u ratu...'

Domovinski pokret odbija prijedlog Mosta s kojim bi se stvorila velika koalicija koja bi srušila HDZ. 'To nije dobra ideja', rekao je Mario Radić