Obavijesti

News

Komentari 193

Igrao nasilne igre, mislio da mu je majka vještica. Izbo ju je...

Igrao nasilne igre, mislio da mu je majka vještica. Izbo ju je...
5

Nakon ubojstva Tomislav je odložio nož, otvorio škrinju i truplo pokojne majke pokušao ugurati u nju. Nije uspio. Dio tijela ostao je visiti izvan škrinje...

VIDEO

Bližila se ponoć. Tomislavu se nešto “okrenulo” u glavi. Uzeo je nož i krenuo prema majci Vesni. Počeo ju je manijakalno ubadati. Nesretna žena se pokušala obraniti. Bježala je od spavaće sobe prema kuhinji. Ali Tomislav ju je slijedio. Više od 20 puta je zario nož u nju. Ubadao ju je u trbuh, prsa i leđa. Nesretna žena je ubrzo preminula.

Bilo je to u petak u malenome mjestu Pustodol kraj Donje Stubice u Hrvatskom zagorju. Nakon ubojstva Tomislav je odložio nož, otvorio škrinju i truplo pokojne majke pokušao ugurati u nju. Nije uspio. Dio tijela ostao je visiti izvan škrinje. U tom stanju su truplo našli i policajci koji su u nedjelju oko 15 sati došli provjeriti što se događa u kući. Naime, susjedi su prijavili da su Vesnu posljednji put vidjeli u petak ujutro te im je bilo čudno što se dva dana nikome nije javila.

Priklao i bacio u škrinju

- Ništa nije bilo neobično osim što je on u subotu oko kuće lovio purane. Još ga nikad nismo vidjeli kako pomaže majci. Taman smo pomislili kako se opametio, ali onda je uslijedio šok – objašnjava nam susjed Željko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pustodol je malo mjesto u kojemu nema ni jednog kafića, kao ni trgovine. Dolaskom u ulicu gdje je ubijena 55-godišnja žena vide se kuća do kuće. Svaka ima barem dva kata, a nasuprot kuće ubijene prostire se veliko polje kukuruza. Navečer jedino što osvjetljava put su stari drveni stupovi. Sin se kod nje preselio tek prije godinu dana.

Bili su u lošim odnosima

Oko kuće policija je postavila traku i do kasno navečer ispitavali su izbezumljene mještane koji ovakav monstruozan zločin nisu doživjeli u svojem selu. Vesna je zajedno s mužem vodila uspješan restoran koji je propao prije petnaestak godina. Nakon toga sin odlazi živjeti s ocem i bakom u zagrebačku Dubravu, a ona se seli u Pustodol, u kuću svojih roditelja. Susjedi nam govore kako sin i majka nikad nisu imali dobar odnos. Kad su mu umrli baka i otac, počeo je dolaziti majci u posjet svakog ljeta na nekoliko mjeseci. Baka mu je ostavila stan u Dubravi. Mještani nam govore kako je stan prokockao pa se morao doseliti majci.

- Cijele noći gledao je televiziju i igrao nasilne igre. Gotovo nikad nije izlazio, a kad bi izašao, ne bi ni pozdravio. Svi su znali da se drogira. Znao je prolaziti i nešto mrmljati sebi u bradu – govore nam mještani. Susjedi su znali vidjeti kako po njega dolazi neki prijatelj. Otišli bi tulumariti, pa bi se iduće jutro vraćali u “veselom” stanju. Vesnu susjedi opisuju kao vrlo povučenu ženu koja se cijeli život mučila i radila. Promijenila je nekoliko poslova jer je dobivala otkaze. Iz tvrtke Eko Flor, gdje je trenutačno radila, rekli su da je dva tjedna bila na godišnjem i da joj je jučer trebao biti prvi radni dan. Uz posao, imala je u vrtu raznu perad, od koje je preživljavala, a policija je, uz to, pronašla i dvadesetak stabljika kanabisa. Najbliža je bila sa susjedom kod koje su joj često bježale kokoši, pa bi usput s njom i popričala.

Nije je planirao ubiti

- Ovakav zločin ne može napraviti psihički stabilna osoba. Po ovome što znamo možemo vidjeti da je bio disfunkcionalan - objašnjava nam psihologica Naraša Joki?? Begić. Dodaje kako skrivanje tijela u škrinju upućuje na to da se prestrašio, a može upućivati i na neku vrstu sirovosti. U svakom slučaju, zaključuje kako ubojstvo nije planirao. Zatvorska kazna ovisit će o tome kako će okarekterizirati ubojstvo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 193
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor