Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
177 komentara

Ikić Baniček: 'Bandić je za pet ručica pljunuo u ljudima u lice'

Ikić Baniček Bandića je kritizirala još 22. lipnja u Brezovici, kada ga je prozvala da dolazi u Brezovicu na proslavu Dana antifašističke borbe, a istovremeno nagrađuje Jakova Sedlara

polje
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
177 komentara

Sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček gostovala je na N1 televiziji gdje je kritizirala gradonačelnika Zagreba Milana Bandića i poručila da je 'ljudima pljunuo u lice zbog pet ručica'.

Odluku da Trg Josipa Broza Tita preimenuje u Trg Republike Hrvatske Bandiću nije osigurala većinu u Gradskoj Skupštini, već, kažu Hasanbegović i Esih, samo otvorila pregovore s desnicom

Ikić Baniček na Bandića se okomila još 22. lipnja u Brezovici, kada ga je prozvala da dolazi u Brezovicu na proslavu Dana antifašističke borbe, a istovremeno nagrađuje Jakova Sedlara. Smatra da ga time nije potaknula na odluku o promjeni naziva trga. 

- Ta točka je prijeđena davno prije 22. lipnja. Takve se odluke donose tjednima, ako ne i mjesecima prije. Kada dobijetee rezultate u izbornoj noći, znate koje opcije što imaju, imate li etike ili ne, koja su vaša uvjerenja... A ne ovako pljunuti u lice ljudima kod hojih dolazite za pet ručica. Takve odluke se ne donose nakon jednog govora - rekla je za N1. 

- Općenito je velika greška antifašizam povezivati s bilo kojom političkom ideologijom. To je civilizacijska vrijednost koja nema veze s ideologijom, komunizmom, cijelim tim nasljeđem. Aktualan je bio 1941., 1945.,, aktualan je i 2017. i to više nego ikad - dodala je.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message