Obavijesti

News

Komentari 160

Ikić Baniček kritizirala policiju, sad dižu optužnicu protiv nje

Ikić Baniček kritizirala policiju, sad dižu optužnicu protiv nje
1

Ona je 12. svibnja kao gradonačelnica u svom pisanom aktu vrijeđala i omalovažavala državno tijelo Službu kriminalističke policije čime je, stoji u obavijesti policije, počinila prekršaj

VIDEO

Sisačka policija podiže optužni prijedlog protiv sisačke gradonačelnice Kristine Ikić Baniček zbog, kako stoji u obavijesti koju je objavila na svom Facebooku, remećenja javnog reda i mira.

Naime, ona je 12. svibnja kao gradonačelnica u svom pisanom aktu vrijeđala i omalovažavala državno tijelo Službu kriminalističke policije PU sisačko-moslavačke i policijske službenike čime je, stoji u obavijesti policije, počinila prekršaj.

O svemu se oglasila i Ikić Baniček koja je poslala poruku ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću. Njezinu objavu prenosimo u cijelosti.

"Poštovani ministre Božinoviću,

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

vjerujem da svaki ministar želi iza svojeg mandata ostaviti neki projekt, rezultat rada, neki trag u povijesti ministarstva, ali u 11. danu vašeg mandata, nisam očekivala da je politička represija, lažne optužbe za verbalni delikt i diskriminacija gradonačelnice jednog Grada zbog moje „krive“ stranačke pripadnosti, baš „projekt“ s kojim želite ostaviti trag. Dakle, ja sam četiri godine proteklog mandata strpljivo nakon svake HDZ-ove konferencije za medije i lažnih optužbi dostavljala sisačkoj policiji opsežnu dokumentaciju temeljem njihovog zahtjeva. Čak i kada je tu dokumentaciju kao zaposlenica Policijske uprave sisačko-moslavačke „obrađivala“ tajnica sisačkog HDZ-a.

Malo manje strpljenja sam imala kada su mi dostavili poziv na razgovor u svojstvu građanina malo prije 22 sata navečer uz dramatičan dolazak „marice“ koja mi je prepriječila put jer, eto baš nisu mogli do mene tijekom dana iako mi je ured udaljen točno šest metara od njihovog. Ministre, Sisak je vrlo miran i siguran Grad u kojem žive dobri, obiteljski ljudi, nenavikli da ih se tretira kao da živimo u policijskoj državi. Stoga možete zamisliti moje iznenađenje kada su mi dva policijska službenika jučer uručili Obavijest o podnošenju optužnog prijedloga protiv mene kao gradonačelnice Grada Siska jer sam navodno u dopisu upućenom Službi kriminalističke policije „vrijeđala i omalovažavala službeno tijelo i policijske službenike“.

Ovaj najnoviji biser sisačke policije ne mogu protumačiti nikako drugačije nego kao politički pritisak na mene nakon što sam suvereno pobijedila na izborima, no problem je što se kao sredstvo političkog pritiska koristi policija, koja nikada i nikako ne bi smjela biti alat u rukama politike već neovisno i stručno tijelo, što u sisačkom slučaju nažalost nije.

Policija je možda imala drugačiji položaj u društvu 1976. godine, kada je napisan Zakon prema kojem me danas lažno optužuju za verbalni delikt. Ja razumijem da su nalogodavci ovoga nervozni i uznemireni jer mi uza sve napore policije ništa ne mogu prigovoriti niti staviti na dušu, no smatram da policija ne bi trebala služiti njihovim političkim interesima. No, to je samo moje skromno mišljenje.

Srdačno vas pozdravljam", stoji u poruci objavljenoj na Facebooku.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 160
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1