News

Komentari 33

'Ilčić je rekao da su žene bića drugog reda, to je skandalozno'

'Ilčić je rekao da su žene bića drugog reda, to je skandalozno'

Šef SDP-a rekao je da imamo Vladu skandala i afera. Komentirajući obrazovnu reformu rekao je da Plenković sada štiti i falsifikatora. Za HRT pak kaže da veliča fašizam i ustaški režim

Davor Bernardić potvrdio je u Saboru kako ne razmišlja o ostavci na mjesto predsjednika SDP-a. Na izjave Arsena Bauka (SDP) kako je moguće da se izvještajna konvencija SDP-a pretvori u izbornu, novinare je zanimalo strahuje li Bernardić da bi ga delegati mogli svrgnuti s čelnog mjesta u stranci. 

- Predsjednika SDP-a su izabrali sve članice i članovi po modelu jedan čovjek jedan glas, a ne konvencija. Uopće ne razumijem pitanje. Ovo vidim kao još jedan oblik destabilizacije i udara na SDP, koji je po najnovijim istraživanjima narastao za dva posto - rekao je. 

Tvrdi da ga se na konvenciji ne može smijeniti odnosno pokrenuti pitanje povjerenja predsjedniku stranke. Šef SDP-a navodi kako SDP raste što je, kaže, jedino bitno i poručuje kako će se od sada o svim pitanjima vezanim uz stranku govoriti isključivo u stranci. 

- Građani očekuju da se bavimo rješavanjem njihovih problema, a ne sami sobom, međusobnim optužbama i svađama. O stanci u stranci - rekao je Bernardić, ali nije odgovorio što će biti s onima koji se toga neće pridržavati. 

'Imamo Vladu skandala i afera'

Šef SDP-a prokomentirao je i izjave savjetnika ministrice kulture Ladislava Ilčića "da hormoni utječu na rasuđivanje žena". 

- Izjava je skandalozna, diskriminatorna, on je praktički za žene izjavio da su bića drugog reda. Jeste li pitali Plenkovića? To je njegov koalicijski partner, njegov član Vlade. Ova Vlada je po svemu što smo vidjeli Vlada skandala i afera - rekao je. 

'Plenković štiti falsifikatora'

Osvrnuo se i na obrazovnu reformu ustvrdivši kako je vode falsifikatori. 

- Nakon što je Plenković štitio plagijatora, sada štiti falsifikatora. Falsifikatori ne mogu djeci osigurati bolje obrazovanje - poručio je. 

'Na HRT-u se veličaju ustaški režim i fašizam'

Bernardić je reagirao i na prilog koji je emitiran na HRT-u, a u kojem se govori o sretnom djetinjstvu u NDH te najdražoj igrački figurici Hitlera. 

- Pa kakav je to prilog? Ako se nastavi na ovakav perfidan način veličanje fašizma i ustaškog režima u Hrvatskoj tražit ćemo ostavku cijelog HRT-a i ukidanje pretplate koju građani ionako preskupo plaćaju, jer nisu zaslužili plaćati ovakvu javnu televiziju - poručio je šef SDP-a. 

 

Najčitaniji članci