Obavijesti

News

Komentari 16

Ilegalna gradnja: Pročelniku skoro stiže i policija na vrata?

Ilegalna gradnja: Pročelniku skoro stiže i policija na vrata?
1

Mladen Ogrinc je kao pročelnik za gradnju bespravno gradio. Grad Samobor će uskoro kazneno prijaviti Mladena Ogrinca da je zlorabio položaj i pogodovao sam sebi.

VIDEO

Mladen Ogrinc je govorio da je sve u redu s njegovom gradnjom, da je sve u skladu s urbanističkim planovima i dozvolom, a golim okom se vidjelo da je izgradio previše i sumnjali smo da nešto nije u redu.

Kaže nam to sugovornik iz gradske uprave Samobora, koji nastavlja da su provjere pokazale da pročelnik ne gradi u skladu s urbanističkim planom. Kako smo prvi objavili, Samobor je postao jedinstveni slučaj jer je njegov pročelnik za prostorno planiranje i gradnju i sam bespravno gradio.

Pokretanje videa...

00:20

Ogrinc je prošli tjedan zbog toga dao otkaz, a i počeo je sam rušiti jedan kat na svojoj zgradi u Maloj Rakovici, naselju u sklopu Samobora. Na zemljištu koje je kupio od Grada planirane su obiteljske kuće, a jasno je vidljivo da je Ogrinc napravio zgradu sa stanovima. Ured kojemu je on na čelu preparcelizirao je mimo propisa zemlju kako bi omogućio veću gradnju, ali i uz to je izdana dozvola za objekt koji je bio viši od dopuštenoga.

Kako neslužbeno doznajemo, u Samoboru je već okupljen pravni tim koji bi uskoro trebao podnijeti kaznenu prijavu protiv Ogrinca za zlouporabu položaja i ovlasti jer dosad prikupljene informacije govore da je iskoristio svoju funkciju da pogoduje sam sebi. Prijava će zatim ići prema policiji i Državnom odvjetništvu. U tom slučaju bi prvo dobio i suspenziju jer je još zaposlenik gradske uprave, a ako se sve pokaže točnim i - otkaz.

Pročelnik za građenje ilegalno gradio pa sam sebi srušio kuću
Pročelnik za građenje ilegalno gradio pa sam sebi srušio kuću

Gradonačelnik Samobora Krešo Beljak kaže da je sad sve na pravnicima.

- Pričekajmo da pravna služba završi sa svojim radom i njihovo mišljenje. Pa ćemo onda vidjeti ima li tu elemenata kaznenog djela - suzdržan je bio Beljak, koji nam je već ranije potvrdio da je od Ogrinca tražio ostavku.

Nezavisna samoborska vijećnica Irena Franceković, ali i vijećnik HDZ-a Vladimir Skendrović, poslali su priopćenje u kojem traže i Beljakov odlazak jer je Ogrinc uživao njegovu zaštitu. Pročelnik Ogrinc je inače 12 godina na funkciji pročelnika, a prije toga je bio i građevinski inspektor. Podsjetimo, Ogrinc nam je u četvrtak priznao da je pogriješio i da zato sam ruši jednu etažu. Franceković ne smatra da je to bila pogreška niti da je radio sam.

- Ne može jedan pročelnik ništa takvoga raditi na svoju ruku. Pa dogradonačelnik i gradonačelnik su bili sa svim upoznati - kaže.

Dodaje da treba ispitati i niz dozvola koje je izdao Ogrinc.

- Građani se javljaju i kažu da je bilo još sumnjivih objekata po gradu za koje je dozvole dao Ogrinc - kaže.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...