Obavijesti

News

Komentari 55

Ima 300 kg: Trebala je smanjiti želudac, a sad se bori za život

SRBIJA: Anita (42) ima kroničnu bolest pluća koja se dodatno komplicira zbog njenih kilograma. Dva dana prije nego je trebala otputovati na operaciju u Beograd počela se gušiti...

VIDEO

U bolnici u srbijanskom gradu Boru liječnici se bore za život Anite Vujić (42). Žena ima 300 kilograma, a pozlilo je prije nekoliko dana, pred zakazanu operaciju smanjivanja želuca. 

- Pacijentica je priključena na aparate za održavanje života. Liječnički tim iz Kliničkog centra Niš bio je u Boru, svi pregledi su obavljeni, ali prijevoz pacijentice u drugu bolnicu bio bi prerizičan, rekao je za tiskano izdanje Blica v.d. direktora Opće bolnice Bor Goran Joksimović.

Dodao je kako bi za transport pacijentice u neku veću bolnicu trebalo posebno vozilo s kranom kakvog u Srbiji nema. 

Anita ima kroničnu bolest pluća koja se dodatno komplicira zbog njenih kilograma. Dva dana prije nego je trebala otputovati na operaciju u Beograd počela se gušiti, a u jednom je trenutku izgubila svijest.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Liječnici iz Bora odmah su stigli, ali bio i je problem iznijeti ženu do vozila. U pomoć su priskočili prijatelji i susjedi. Očevici tvrde da je Anitu nosilo osam muškaraca i pet žena uz pomoć konopaca i deka. 

Anitina kći Katarina kaže da su njenoj majci liječnici prije dvije godine u Novom Sadu jako pomogli i da je za 12 dana s 217 kilograma, koliko je tada imala, došla na 187.

- Prepisana joj je tada dijeta, a savjetovali su joj i operaciju želuca. Međutim, mama je s vremenom odustala od dijete i opet se počela debljati. Slabo se i kretala. Tata je njenu fotografiju poslao liječnicima u Zaječaru, a oni su je proslijedili kolegama u Beograd gdje su joj odmah zakazali operaciju želuca. Nadamo se da će joj biti bolje, priča Katarina i dodaje da do prije desetak godina njena majka nije imala problema s težinom.

Anita, inače, ima troje djece.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1