News

Komentari 45

Ima auto kao Al Capone: Ivan strastveno sakuplja oldtimere

Ima auto kao Al Capone: Ivan strastveno sakuplja oldtimere

Svaki njegov automobil ima posebnu priču, no najzanimljiviji je Packard 120C iz 1937. godine, u kakvom se vozio i zloglasni Al Capone. Naručio ga je iz Arizone

Kao gimnazijalac vidio sam u američkoj sapunici da glavni lik vozi Chevy 55 Pickup. Toliko mi se svidio da sam se zarekao da ću voziti takav, rekao je Ivan Bagarić (65) iz Nove Gradiške.

Radio je u Njemačkoj, osnovao obitelj, no nikad nije odustao od svoje želje. Prije sedam godina ukazala mu se prilika da ga napokon kupi na internetu.

- Stigao je brodom iz Amerike, no oduševljenje je brzo splasnulo jer ga je trebalo urediti. A ja o tome nisam imao pojma. Dvije godine sam radio i puno naučio, ali sam si rekao: ‘Ovaj ti je zadnji’ - prisjeća se Ivan.

No polako je krenuo na susrete oldtimera po Hrvatskoj.

- Upoznao sam ljude koji vole američke oldtimere kao ja i to mi je počelo ulaziti pod kožu. Nabavio sam Buick iz 1941. pa Pontiac iz 1930... - kaže.

Svaki njegov automobil ima posebnu priču, no najzanimljiviji je Packard 120C iz 1937. godine, u kakvom se vozio i zloglasni gangster Al Capone. Naručio ga je iz Arizone.

- To mi je najkompletniji automobil. Napravljen je u seriji od 1344 komada. Koliko znam, na svijetu su još samo tri. Dva u Americi i jedan ovdje kod mene - rekao je Bagarić, koji u "slobodno" vrijeme radi kao stomatolog.

Oldtimerima se stalno bavi. U garaži ispod kuće polira poniklane dijelove, dovodi ih u prvobitno stanje pa, kad završi posao, starim vlasnicima šalje fotografije.

- Oduševe se. Koliko sam potrošio? Nisam nikad računao. I bolje da ne računam - zaključio je Bagarić kroz smijeh.

Najčitaniji članci