Obavijesti

News

Komentari 240

Ima li poremećaj? Bandić žudi za vodom, on je hidromanijak...

Ima li poremećaj? Bandić žudi za vodom, on je hidromanijak...
1

Šef Zagreba Milan Bandić fontanu želi i kod Britanskog trga. Žudnju za vodom medicina naziva hidromanijom. Bandić je izrazio želju da Zagreb dobije još barem 40 fontana

VIDEO

Hrvatski političar, živio na prijelazu s 20. na 21. stoljeće. U gradonačelničkom mandatu u Zagrebu je dao izgraditi na desetke fontana do danas poznatih kao ‘Bandićeve fontane’.

Tekst je to iz budućnosti, s Wikipedije, ispod imena zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, a koji, po svemu sudeći, iz dana u dan buja u njegovoj mašti.

To je jedna od varijanti koja objašnjava Bandićevu konstantnu želju za gradnjom novih fontana. Drugo objašnjenje nalazi se u medicinskom riječniku na popisu manija i fobija. Ondje je, naime, i poremećaj nazvan hidromanija i opisan kao iracionalna žudnja za vodom.

Britanac je zaštićena ploha pa će fontana biti sjeverno od njega

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon svih dosadašnjih fontana, Bandić je sada najavio još jednu na popularnom Britancu, te je poručio da će Zagreb biti ‘bolji i od Beča i od Rima’. Ipak, u nedjelju navečer u Dnevniku 3 na HRT-u Bandić se ipak malo ispravio te rekao da fontana neće biti na Britancu već sjeverno od njega.

- Nikakva fontana se neće graditi na Iličkom placu nego sjeverno od njega. Ilički plac je zaštićena ploha, tamo nećemo graditi fontanu, tamo ostaje plac - kazao je Bandić.

Prije nekoliko dana otvorio je fontanu na kružnom toku na Radničkoj cesti, te je izrazio želju da Zagreb dobije još barem 40 fontana.

'Napravit ćemo gdje god možemo. Imamo vode hvala Bogu'

- Gdje god možemo u gradu ovo ćemo napraviti. Zagreb na Savi, Zagreb na vodi. Imamo vode hvala Bogu i to ćemo napraviti - rekao je.

Novinari su ga pitali kako će se fontane zvati.

- Što se mene tiče neka se sve fontane zovu Bandićeve. Ali zagrebačke su to fontane, to je najljepše - zaključio je.

Pri kraju su i radovi u Ulici Hrvatske bratske zajednice, gdje se grade tri fonatne na čiju će gradnju Zagreb utrošiti 30 milijuna kuna. Podsjetimo da su prije četiri godine na istom mjestu otvorene dvije fontane. Bio je to projekt vrijedan 18,4 milijuna kuna koji je podigao veliku političku prašinu.

Građani su podijeljeni oko ove teme. Mnogo je onih koji smatraju da je gradonačelnik rastrošan. Slijedom toga, na Wikipediji bi jednog dana mogao biti opis Bandića sličan onome Marije Antoanete.

- Poznatom ju je učinilo rasipništvo - piše o njoj.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 240
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje