Obavijesti

Promo sadržaj

Ima li vaše dijete sve potrebno za prvi dan vrtića ili škole?

Ima li vaše dijete sve potrebno za prvi dan vrtića ili škole?
2

Da bi vaše dijete bilo spremno za prvi dan vrtića ili škole, potrebno je započeti s pripremama na vrijeme. Preporučuje se da početkom proljeća počnete s pripremama za upis

Da bi vaše dijete bilo spremno za prvi dan vrtića ili škole, potrebno je započeti s pripremama na vrijeme. Preporučuje se da početkom proljeća počnete s pripremama za upis kako bi u roku od nekoliko mjeseci uspjeli obaviti sve na vrijeme. Osim brojnih dokumenta i raznih papira koje ćete morati prikupiti i priložiti na upisu, djeca koja na jesen kreću u prvi razred ili prvi puta u vrtić moraju obaviti i liječnički pregled. 

Djeca koja do 1.4.2018. godine navrše šest godina imaju pravo na upis u prvi razred koji će odvijati sredinom lipnja. Do tada ćete morati obaviti pregled kod zubara, odvesti dijete na krvne pretrage i pretrage urina u medicinski laboratorij te obaviti i sistematski pregled u ordinaciji školske medicine, zavisno od škole koju će dijete pohađati. Nakon svega toga, vaše dijete još čeka i razgovor s pedagogom kojeg morate ugovoriti vi sami. 

Pravo na upis u pedagošku godinu 2018./2019. imaju sva djeca koja su rođena do 31.8.2017. godine, dakle svi oni koji do rujna navrše godinu dana. Vrtić se obično bira prema mjestu stanovanja, a na prijavu ćete imati pravo sredinom svibnja kada će biti raspisan rok od desetak dana. Stoga, već sada počnite prikupljati potrebnu dokumentaciju, a trebat će vam rodni list ili izvadak iz matice rođenih djeteta, preslika osobnih iskaznica roditelja, uvjerenje o mjestu prebivališta djeteta te potvrdu poslodavca o zaposlenju roditelja i presliku prijave na Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje. Krajem svibnja bit će objavljeni rezultati, a ako je vaše dijete upalo u vrtić trebat ćete s ispunjenim obrascem s uputama za inicijalni razgovor doći na razgovor s djetetom. Na razgovoru će vas primiti pedagog, vrtićki psiholog, defektolog ili zdravstveni voditelj vrtića, a na njega morate ponijeti i potvrdu o obavljenom sistematskom pregledu, presliku zdravstvene iskaznice djeteta te knjižicu cijepljenja.

No, ovo je tek početak. Tek nakon toga kreću pripreme djeteta za školu ili vrtić koje iziskuju i veće financijske izdatke. Posebice radi li se o obitelji s dvoje ili više djece. Za školarce će trebati nova školska torba, pernica i ostali školski pribor, higijenski pribor, odjeća i obuća... a nerijetko će biti potrebne i veće investicije koje uključuju renoviranje sobe i njezinu prilagodbu za školarce. Niti izdaci za vrtićko dijete nisu ništa manji, a kod njih se predlaže više novca uložiti u prirodna sredstva za podizanje imuniteta kako bi bili što otporniji na vrtićke bolesti. Kako sve to financijski izdržati? Velika većina obitelji nakon svakodnevnih troškova jednostavno ne može uštedjeti veću količinu novca koja im je potrebna u ovakvim situacijama.

Ne brinite, ovdje nastupa Ferratum banka, kao superjunak koji vas izbavlja iz svih novčanih problema kako bi vaši najmiliji dobili sve što im je potrebno. Povjerite joj svoje povjerenje i neće vas razočarati. Vaše dijete ima pravo samo na najbolju skrb, a uz kredite Ferratum banke, sve to možete mu i omogućiti. 

Na internetskim stranicama Ferratum banke odaberite brzinski kredit koji vam odgovara i rok otplate za vraćanje kredita. Bilo da se radi o brzom zajmu ili pozajmici, Ferratum banka će vam omogućiti da ih dobijete po najpovoljnijim uvjetima i to već u roku od jednog dana. 

Ispunite online obrazac u koji ćete unijeti svoje osobne podatke, a nakon osobne identifikacije i provjere vaše kreditne sposobnosti koji su mogući također putem Interneta, odnosno putem automatiziranih sustava Jumio i Instator, na vaš mail će stići potvrda o kreditu. 

Potpisanu potvrdu o kreditu te dokaz o jamstvu, potrebno je dostaviti u banku, a nakon toga novac može već istog dana biti na vašem tekućem računu. Cijeli proces gotov je za 15 minuta, bez nepotrebnog odugovlačenja i papirologije, a vaše dijete već istoga dana može izabrati svoju prvu školsku torbu. 

Misija svakog roditelja je da usreći svoje dijete, a Ferratum banka je vaš glavni saveznik u tome. Osigurajte djetetu sve što mu je potrebno za ove važne korake u njegovom životu. Sretno!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine
PROMO

Mister Dzirlo Čang Šlang – najprodavaniji čaj za reduciranje tjelesne težine

Hit Mister Dzirla Čang Šlang, najprodavaniji čaj za reduciranje težine na svijetu (89 milijuna kupaca, od toga milijun I dvjesto tisuća u hrvatskoj I sa tradicijom 42 godine prisustva), na zahtjev mnogobrojnih kupaca ponovno je dostupan na hrvatskom tržIštu!

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije
PROMO

Za ovaj praznik rada budi spremniji no ikad: Uz the meat grill kutije

Upalite svoje roštilje i pripremite se za najukusniju grill sezonu ikada! Prvi maj je tu, a sve je spremno da ga proslavite s najfinijim mesom iz neodoljivih mix&grill kutija by the Meat.
Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'
PROMO

Ostalo je još nekoliko dana da podržite inicijativu 'Genijalce potakni, svijet pomakni'

Tvrtka Intersnack Adria time osnažuje potencijale darovite djece i potiče njihov doprinos stvaranju boljeg društva u cjelini