Obavijesti

News

Komentari 23

Ima spasa: Butković za otkaze u HŽ Cargu, ali ne preko noći

Ima spasa: Butković za otkaze u HŽ Cargu, ali ne preko noći
2

Predsjednik HDZ-ovog Odbora za promet na sličan bi način rješavao problem HŽ Carga, ali ne preko noći kako to radi Vlada. Vjeruje da će Vlada ipak naći rješenje

VIDEO

Predsjednik HDZ-ovog Odbora za promet Oleg Butković rekao je da je otpuštanje 1100 radnika HŽ Carga odluka koja se ne donosi preko noći, posebno ne u vrijeme kada zaposlenici koji bi se mogli naći na ulici nemaju alternative.

- Činjenica je da HŽ Cargo ima višak zaposlenih i da je s ovakvim prihodima to nemoguće održati. Nije sporno da ljude treba otpustiti, ali ne u ovo teško vrijeme - komentirao je Butković  te dodao da Vlada već dvije godine tapka na mjestu kada je riječ o rješavanju tog problema.

Podsjetio je da je HDZ pred kraj mandata započeo proces restrukturiranja, koji je potom SDP zaustavio. Potom se krajem 2012. krenulo u privatizaciju s kojom se HDZ od samog početka nije slagao. Ipak, Butković vjeruje da ima prostora za spas HŽ Carga.

Vlada može pomoći s jamstvima, mogu se dignuti kratkoročni krediti koji će riješiti prijelaznu stvar. Alternativa su i tvrtke kćeri u Čakovcu i Slavonskom Brodu gdje radi oko 400 ljudi. Pitanje je što će i s njima biti - izjavio je Butković te rekao da bi HDZ na sličan način krenuo u rješavanje problema, ali ne brzinski kako se to sada radi.

Monetizacija autocesta

Što se tiče davanja autocesta u koncesiju, Butković vjeruje da će Vlada na kraju odustati od tog plana. Dodao je da HDZ ne podržava plan kada je riječ o već izgrađenim autocestama, no spreman je razgovarati o monetizaciji dionica koje će se tek graditi.

Butković smatra da sve stranke trebaju sjesti za stol i pronaći rješenje za smanjenje proračunskog deficita. U to uključuje i razgovor o Vladinom planu prelijevanju sredstava iz drugog stupa mirovinskog fonda u državnu blagajnu.

- Ako je u pitanju spašavanje države i državnih financija onda moramo sjesti zajedno i razgovarati. Tko od toga bježi, bježi od Hrvatske - izjavio je Butković u emisiji "Dnevni red" na 24sata TV.

Sukob HDZ-SDP

Za sukobe HDZ-a i SDP-a Butković je okrivio vlast i ministra Jovanovića koji su, kako je rekao, prvi počeli s optužbama na račun njegove stranke.

- Najprije smo bili zločinačka organizacija pa smo onda bili kriminalna organizacija. Mi od toga ne bježimo, suočavamo se s tim i prolazimo tu katarzu, ali ne možete reći stranci koja ima 200.000 članova da su svi zločinci. To građani više ne piju, ali to se radi da se skrene pozornost s pravih tema.

Butković je komentirao i slučaj Šegon. Rekao je kako ga zabrinjavaju dvostruki kriteriji koji vladaju u Hrvatskoj. Dodao je da se radi o nemoralnom činu, te da bi medijski pritisak bio sigurno veći da je riječ o nekom iz HDZ-a.

Prokomentirao je i optužnicu koju je USKOK podignuo protiv njega za zlouporabu gradonačelničke funkcije. Naime, tužitelji Butkovića terete da je protuzakonito iz sredstava grada Novog Vinodolskog platio sedmodnevni boravak u hotelu Resort Novi, direktoru iz Hrvatskih voda Šircu i njegovoj obitelji.

- On je doveo svoju obitelj za što ja nisam znao. Račun je na kraju plaćen, a optužnica je podignuta mjesec dana prije lokalnih izbora. Postupak je u tijeku pa ne smijem puno o njemu govoriti, ali mogu reći da što se toga tiče mirno spavam.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"