Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ima tri mame: Posvojila ga, a kad je oboljela, morala ga dati

Biološka majka je Rubena ostavila kao novorođenče, prigrlila ga je Ljerka koja je oboljela, a sad o njemu brine Božica. Ruben (28) Ljerku i dalje zove mama

Željko Hladika/24sata
Foto: Željko Hladika/24sata
30 komentara

Sine  moj, znam da ti je drago što je mama došla, a drago je i meni. Ajde, ajde, nećemo sad plakati, nježno je Ljerka Ranić (68) govorila Rubenu (28).

S pokojnim suprugom Dušanom prigrlila ga je čim se rodio i o njemu je skrbila do 2012. godine.

Teško je oboljela, a Ruben, koji boluje od cerebralne paralize i lakše mentalne retardacije, završio je kod udomitelja u Donjem Vukšincu kraj Vrbovca. Iako ne žive zajedno, Ruben Ljerku i dalje zove mama. Cijelo vrijeme tijekom našeg posjeta držao ju je za ruku i od nje se ni sekunde nije odvajao.

I sam Ruben voli nove udomitelje, Srđana (56) i Božicu (58) Frigo. Svake godine vode ga u vikendicu u Bilice kraj Šibenika, a u lijepoj kući prepunoj zelenila Ruben naprosto uživa. Opčinjen je vlakovima, zna svaki model i ne propušta niti jedan dokumentarac o njima.

- Volim se voziti vlakom, svaki dan šećem, gledam vijesti i slušam pjesme. Od jutra čekam mamu da dođe i sad sam sretan - kaže Ruben. Rodio se kao odbačeno nedonošče, a Ljerka ga je prigrlila. Da boluje od cerebralne paralize, otkrili su kad je napunio godinu dana.

- U Centru za socijalnu skrb tad su mi rekli da ga vratim, no rekla sam da moj sin ostaje sa mnom - kaže Ljerka grleći sina.

Iako se ne vide često, svakodnevno su u telefonskom kontaktu. Za svaki Božić i Uskrs Ruben joj na kućnu adresu u Čičku Poljanu pošalje čestitku koju je sam izradio, a vrijeme do sljedećeg susreta sa sinom Ljerka krati gledanjem starih fotografija iz dana kada su bili zajedno.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message