News

Komentari 10

Imala 31 kilu: Bojala se da će povraćati pa jela samo tost

Imala 31 kilu: Bojala se da će povraćati pa jela samo tost

Velika Britanija: Georgina Hannay (30) iz Bristola boluje od emetofobije. Jela je samo dijetalne kolačiće i tost, a onda je ostala trudna i odlučila je promijeniti svoje navike

Georgina Hannay (30) iz Bristola boluje od emetofobije odnosno straha od povraćanja. Zbog toga je jela samo integralne kolačiće i tost. Ipak promijenila je navike kako bi ostala trudna, a sad ajoj kći pomaže prevladati fobiju. Georgina kaže da joj je kćerkica Arabelle Rose (3) spasila život.


- Kada sam bila najmršavija imala sam samo 31 kilogram. Izgledala sam kao kostur. Preskakala sam obroke i nisam izlazila iz kuće jer nisam htjela da me ljudi osuđuju. Htjela sam postati majka, ali sam znala da fobija kontrolira moj život i da je moje tijelo postalo jako nezdravo - kaže Georgina. Kada su joj liječnici rekli da je opasno pothranjena i da vjerojatno neće moći iznijeti trudnoću, odlučila je promijeniti svoj život.
- Opet sam počela normalno jestii kada sam ostala trudna sa svojim sada već bivšim suprugom. Bila sam presretna. No bojala sam se jutarnjih mučnina. Kada sam rodila, nije mi preostalo ništa drugo nego da pokušam prevladati svoje strahove za dobrobit svoje kćeri - kaže Georgina. Fobiju je razvila kada je imala samo sedam godina. Njezina je fobija strah od povraćanja u javnosti, strah od toga da je netko vidi kao povraća i strah od gledanja drugih kako povraćaju. 
- Nekoliko puta sam završila u bolnici zbog dehidracije. Često su mi izostajale mjesečnice. Znala sam da moram promijeniti način života ako želim dijete - kaže Georgina koja je prije nekoliko godina pobijedila rak vrata maternice. 
- To što sam ostala trudna je bilo pravo čudo. Prvi put nisam mislila samo o svojem zdravlju i jela sam sve kako bi moja beba dobila što treba - kaže Georgina. Nakon poroda počela se baviti fitnessom i voditi nutricionistički dnevnik, piše Daily Mail. 

Najčitaniji članci