Obavijesti

News

Komentari 303

'Imam 10.000 svojih ljudi, neće mi Ćorić govoriti što da radim!'

'Imam 10.000 svojih ljudi, neće mi Ćorić govoriti što da radim!'
7

Darko Milinović je kazao da je jučer u Gospiću pobijedio SDP. Kazao je da ministar Ćorić nema podršku HDZ-a ličko senjske županije te pozvao Kovačevića da povuče kandidaturu

VIDEO

Ličko-senjski župan i šef ličkog HDZ-a Darko Milinović podnio je ostavku na mjesto predsjednika županijske organizacije HDZ-a jer je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić novim ravnateljem Nacionalnog parka Plitvička jezera imenovao Tomislava Kovačevića, a ne kandidatkinju ličko-senjskog HDZ-a.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

33:25

-  Ja sam jučer podnio neopozivu ostavku na mjesto predsjednika HDZ-a ličko senjske županije. Nisu Plitvice jedini problem. Moj potez nije ishitren, on je duboko promišljen, s njim je upoznat vrh HDZ-a. O ovome sam govorio nekoliko puta u zadnjih godinu dana na predsjedništvu stanke. Sa mnom su podnijeli ostavku predsjednik mladeži HDZ-a ličko senjske županije, predsjednica žena Katarina Zrinski, svi predsjednici gradskih odbora su podnijeli ostavke. Duboko nezadovoljni činom ministra Ćorića, nećemo dopustiti nikome da omalovažava ličko senjski HDZ. Kada smo potrebni za prikupljanje glasova, onda smo dobri. Jasna nam je poruka ministra Ćorića: "Vi ste građani drugog reda".

'Milinović želi da Plitvice vodi žena koja je uništavala park...'
'Milinović želi da Plitvice vodi žena koja je uništavala park...'

- Od mene 10.000 članova HDZ-a očekuje da ću se boriti za njihove interese. Ja stavljam naglasak na interese županije i interese najveće stranke. Ne mogu se pomiriti s činjenicom kao ni svi ostali da na čelu Upravnog vijeća NP Plitvice ne može biti netko s područja ličko senjske županije. Ne možemo se složiti s činjenicom da nitko iz županije ne može biti na čelu Upravnog vijeća Parka prirode Velebit nego su to sve ljudi iz Zagreba. Bitne političke ocjene, odluke, će donositi stranka koja je ovdje.

lika

- Pozivam gospodina Kovačevića koji je jučer izabran da povuče svoju kandidaturu jer od 138 glasova nije dobio ni jedan jedini. Ako ima imalo morala, morao bi je povući. Ja želim čuti zašto nitko od pet naših kandidata nije izabran. Kada je SDP bio ovdje na vlasti, na čelu su bili SDP-ovci iz ove županije. I tako treba biti.

Podnio ostavku? Milinović je poveo bunu u ličkom HDZ-u
Podnio ostavku? Milinović je poveo bunu u ličkom HDZ-u

- Neki su kazali da je ovo moje političko umirovljenje, ali ja sam dobio niz poziva da se ovako bori za boljitak HDZ-a. Spreman sam poginuti za HDZ onda kada smo u pravu. Ne dopuštam da mi kvazi HDZ-ovci kao što je Ćorić omalovažava ljude iz ličko senjske županije i da kaže da ovdje nema sposobnih ljudi. 

- Ovo je kap koja je prelila čašu, ličko senjski HDZ je došao do crte iza koje nema natrag. Ovo nije pobuna protiv šefa stranke, i to još jednom naglašavam. Očekujem podršku Andreja Plenkovića. Ovo je pobuna ličko senjskog HDZ-a koja tinja već godinu dana, pobuna protiv ministra Ćorića koji nema našu podršku. Mi na pro SDP-ovsku ministra Ćorića ne priznajemo, poručio je: Ličani nemate kompetencije ni škole, trebate iseljavati iz Hrvatske- kazao je Milinović.

- S Ličko senjskom županijom se neće upravljati iz Zagreba. To sam rekao Ivi Sanaderu, Jadranki Kosor, Tomislavu Ćoriću... Kvazi HDZ-ovci nisu u ličko senjskom HDZ-u dobrodošli.

-Ja ne znam je li premijer upoznat s odlukom ministra Ćorića, ali je upoznat s mojim stavom. Dozvolite da naš razgovor ne prepričavam - rekao je Milinović ne želeći odgovoriti ima li podršku premijera.

lika

Ministar Ćorić je odabir predsjednika stranke. 

- Ja nisam tražio njegovu smjenu, za to nemam ni inegerencije niti mi to pada na pamet. Ali htio sam javno pokazati da se mi s takvom politikom ne slažemo.  

- Neću podnijeti ostavku u Predsjedništvu stranke. Bilo bi nekorektno prema svima koji mi daju podršku. Ja o ovome želim razgovarati na Predsjedništvu stranke.

'Tko pokušava destabilizirati Vladu, ne misli dobro državi'
'Tko pokušava destabilizirati Vladu, ne misli dobro državi'

- Iz stranke neću istupiti. Ja sam ovu stranku stvarao. Od mene bi bilo kukavički da sam prešutio i nisam ovo rekao. O mojim stavovima je sve znao predsjednik i tajnik stranke.

- Ne znam da li se Plenković bavi kadroviranjem na toj razini, ima bitnijih problema kao što su Slovenija, Agrokor. Ja sam pokušavao ne smetati mu s time, pokušao sam to riješiti s ministrom Ćorićom - kazao je Milinović na novinarsku konstataciju da je moguće da mu premijer ne daje podršku.

- Gospodin Kovačević je u vrijeme Karamarka je izbjegavao bilo kakavu bazu, pokazao se kao pregovarač s Mostom bez da je itko od nas to znao, od 138 glasova nije dobio niti jedan. Mislimo da je Antonija Dujmović na ovom mjestu puno stručnija od njega. Mi smo smatrali da je od 13 kandidata najstručnija gospođa Dujmović. Mislim da bi se trebala poštivati stranačka baza, to mi svi mislimo. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 303
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"