Obavijesti

News

Komentari 43

'Imam 55 godina i bore kao pas mops, previše sam pio i pušio'

Pahora  na društvenim mrežama prati mnogo sljedbenika, pa je na svoju objavu dobio dosta "lajkova", osobito mlađih simpatizera koji ga smatraju "kraljem Instagrama"...

VIDEO

Slovenskog predsjednika Boruta Pahora ovih dana opet kritiziraju zbog bizarne objave na Instagramu, na kojoj je uz svoju fotografiju s grimasom na licu pisao o borbi protiv bora.

Pahor je napisao: "Imam 55 godina i bore na licu kao pas pasmine mops. To je danak grijesima  iz mladosti, kad sam previše pušio i cijele se dane na plaži izlagao jakom suncu. Možda večeras neću ići u solarij". 

Pahora  na društvenim mrežama prati mnogo sljedbenika, pa je na svoju objavu dobio dosta "lajkova", osobito mlađih simpatizera koji ga smatraju "kraljem Instagrama" i vole zbog njegove neposrednosti, ali još više je bilo onih koji su ga kritizirali zbog ležernosti i navodne "neozbiljnosti".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Neki su čak naveli da se radi o "neslanoj šali" kojom Pahor degradira predsjedničku funkciju, makar je nakon zadnje pobjede na predsjedničkim izborima prije nekoliko mjeseci obećao da će se ubuduće drukčije ponašati, te poslušati kritike da se mora posvećivati ozbiljnim političkim a ne banalnim temama, ne bježeći od javnog izjašnjavanja o moralnim i društvenim dilemama jer predsjednik narodu mora biti i moralni autoritet.

Pahoru su neki posebno zamjerili što je svoju  dilemu da li će otići u solarij ili ne objavio u  u srijedu, upravo u vrijeme dok su pred vladom i predsjedničkom palačom protestirali zaposlenici javnog sektora koji su štrajkom tražili vraćanje razine plaće na vrijeme prije restrikcija uvedenih zbog krize.

Na takve su kritike reagirali i priopćenjem iz Pahorova kabineta, navevši da su neopravdane. Predsjednik je objavom na Instagramu, kako su naveli, mlade želio upozoriti na štetnost loših navika. Osim toga, kako su primijetili, predsjednik je o problematici plaća već povodom najave štrajka u javnim službama javno govorio više puta i nema potrebe da se svaki put oglašava u svezi s tim. On smatra da je sazrelo vrijeme da se o tome postigne socijalni sporazum sindikata, države i poslodavaca i da je prava formula za rješenje takvih pitanja: "Veće plaće, manji porezi i veća fleksibilnost tržišta rada", naveli su u uredu predsjednika Slovenije.

Svojim ponekad neobičnim porukama na Instagramu Pahor često plijeni pažnju sljedbenika, ali zna izazvati kritike, pa i sarkastične komentare. To se na primjer dogodilo kad je iz Egipta, gdje je lani bio u službenom posjetu, na Instagramu objavio sliku sa stubišta jednog luksuznog hotela u Kairu, na kojoj je tužnog lica oslonjen na ogradu poručio zemljacima:  "Nostalgija u Kairu".

Jedno je vrijeme bilo nakon toga popularno objavljivanje fotografija na kojima su različiti korisnici društvenih mreža sarkastično oponašali predsjednikovu pozu, a sport je odmah nazvan "borutanje". Kritizirana je i njegova lanjska Instagram instalacija s predsjednikovom fotografijom na kojoj u svečanom odijelu i s kravatom, stojeći vesla na surfing boardu (tzv. supanje).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...

Pokazao mi je rukom da priđem krevetu, primio me za ruku i tri puta stisnuo. Tako smo se pozdravili, rekla je za 24sata Manolićeva kći Zrnka

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije

Kad se on rodio, u svijetu su se pojavili prvi radio aparati. Bilo je to vrijeme nijemog filma, Tesla je imao tad samo 66 godina, a internet, televizija i slične stvari postojale su samo u njegovoj glavi...
Umro je Josip Manolić (104)
NAJDUGOVJEČNIJI POLITIČAR

Umro je Josip Manolić (104)

Preminuo je Josip Manolić, jedan od najdugovječnijih hrvatskih političara. Bio je drugi predsjednik Vlade Republike Hrvatske i bivš visokopozicionirani pripadnik UDBA-e