Obavijesti

News

Komentari 129

Premijer najavio rekonstrukciju Vlade: 'Imam potporu HDZ-a'

Premijer najavio rekonstrukciju Vlade: 'Imam potporu HDZ-a'
1

Plenković prilikom dolaska u središnjicu stranke nije htio odgovoriti na pitanje hoće li Sanja Putica biti nova ministrica uprave. Rekao je da će se za imena doznati na vrijeme

VIDEO

Završio je sastanak Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a koji se održao u utorak navečer nakon sastanka koalicije. Premijer Andrej Plenković rekao je da ima potporu Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke da krene u ambicioznu rekonstrukciju vlade.

POGLEDAJTE VIDEO:

Plenković nakon sastanka predsjedništva HDZ-a

Plenković nakon sastanka predsjedništva HDZ-a Više na http://bit.ly/2NJ7mtY Reporter: Emirat Asipi

Objavljuje 24sata u Utorak, 9. srpnja 2019.

- Dobio sam potporu članova Predsjedništva i Nacionalnog vijeća da sukladno svojoj procjeni poduzimam sve ono što smatram da je potrebno za osvježenje u Vladi, svojevrsnu rekonstrukciju. Idemo ambiciozno u ostvarivanju svih naših programskih ciljeva, da se zemlja kvalitetno pripremi za nas izrazito važno predsjedanje EU u prvoj polovici 2020., da se stranka konsolidirana pripremi za predsjedničke izbore te da damo čvrstu potporu Kolindi Grabar-Kitarović - rekao je Plenković nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, koja je trajala oko tri i pol sata.

No, nije želio odgovoriti što točno ambiciozna rekonstrukcija Vlade podrazumijeva.

- Doznat ćete kad obavimo konzultacije s kandidatima - kratko je odgovorio.

Također je kazao kako nakon ostavke ministra uprave Lovre Kuščevića, on kao predsjednik HDZ-a ne želi da bilo kakve insinuacije, medijske ili u javnom prostoru te one koje imaju bilo kakvu aluziju na neprimjerene radnje ne dopuste da se ugrozi ni rad Vlade, stranke niti politika u kojoj HDZ, kao najsnažnija stranka u zemlji, ima za zadaću smanjivati napetosti u vrlo podijeljenom društvu.

'Partneri podržavaju rad Vlade'

Uz to, naveo je, da HDZ ima zadaću voditi zemlju politički, gospodarski i socijalno naprijed.

Osvrćući se na današnji sastanak vladajuće koalicije, Plenković je rekao da su na njemu njihovi koalicijski partneri vrlo jasno rekli da podržavaju rad Vlade, aktivnosti koje sada rade te su se spremni angažirati u ostvarivanju svih njezinih ciljeva.

 - Oni su vrlo jasno i decidirano kazali da podržavaju rad Vlade, da podržavaju aktivnosti koje radimo sada i da su spremni angažirati se u svim navedenim ciljevima - kazao je premijer.

Predsjednik HDZ-a istaknuo je i da svi članovi Predsjedništva i Nacionalnog vijeća podržavaju smjer vlade i politike HDZ-a koja je, kako je istaknuo, osigurala političku stabilnost u zemlji u zadnje tri godine, stvorila potreban mir i vrijeme da predanim reformskim radom Hrvatska ostvari velike iskorake, posebice kad je riječ o rastu BDP-a, smanjenje javnog duga, većoj zaposlenosti.

'Skrušeno su se pokajali'

Plenković prilikom dolaska u središnjicu stranke nije htio odgovoriti na pitanje hoće li Sanja Putica biti nova ministrica uprave. Ona se spominje kao moguća kandidatkinja, uz Darka Nekića i Josipu Rimac.

Isto nije htio komentirati niti predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

- Skrušeno su se pokajali i obećali da više neće griješiti - komentirao je pak Milijan Brkić status HNS-a uoči početka sastanka u središnjici HDZ-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 129
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa