Obavijesti

News

Komentari 3

Imamo još posla: Ostvarili smo napredak u denuklearizaciji

Imamo još posla: Ostvarili smo napredak u denuklearizaciji
1

SAD traži da se Pjongjang odrekne svog nuklearnog arsenala i prijavi sva nuklearna i raketna postrojenja. Mike Pompeo je napisao da nastavljaju ostvarivati napredak u denuklearizaciji poluotoka

VIDEO

Američki državni tajnik Mike Pompeo izjavio je u nedjelju, nakon dvosatnog razgovora sa sjevernokorejskim vođom Kim Jong Unom u Pjongjangu, da dvije strane nastavljaju ostvarivati napredak u denuklearizaciji Korejskog poluotoka.

Netom nakon što je doputovao u Južnu Koreju, Pompeo je na Twitteru objavio fotografiju kako hoda uz Kima i napisao: "Dobar pojet Pyongyangu gdje sam se sastao s predsjednikom Kimom. Nastavljamo ostvarivati napredak  u realizaciji sporazuma postignutog na summitu u Singapuru. Hvala vam što ste ugostili mene i moj tim".

Kim i Pompeo razgovarali su oko dva sata, a bili su i na ručku u Paekhwawonu, Vrtu sa 100 cvjetova, prestižnoj državnoj rezidenciji za strane goste.

"Ovo je vrlo lijepi dan koji obećava dobru budućnost za obje zemlje", kazao je Kim preko prevoditelja na ručku s Pompeom.

Kratki posjet, četvrti od ožujka, bio je prvo planiran za kolovoz, ali je otkazan u posljednji tren zbog, kako je objasnio predsjednik Donald Trump, izostanka napretka u denuklearizaciji Korejskog poluotoka.

Trump: Kim i ja zaljubili smo se jedan u drugog, ali zaista...
Trump: Kim i ja zaljubili smo se jedan u drugog, ali zaista...

Kim je u lipnju na povijesnom summitu s Trumpom u Singapuru obećao da će raditi na denuklearizaciji, ali kada je riječi trebalo pretvoriti u djela nije ispunio očekivanja Washingtona.

SAD traži da se Pjongjang odrekne svog nuklearnog arsenala i prijavi sva nuklearna i raketna postrojenja.

Američki dužnosnik u pratnji Pompea je kazao da je ovaj posljednji posjet bio "bolji nego prethodni", ali da će "trebati puno vremena da se ostvari željeni cilj".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca