Obavijesti

News

Komentari 82

'Imamo razloga za optimizam. Nastavit ćemo sa snažnim razvojem i stvaranjem poslova'

'Imamo razloga za optimizam. Nastavit ćemo sa snažnim razvojem i stvaranjem poslova'

Premijer Plenković poslao je novogodišnju čestitku u kojj navodi da poduzimaju sve da se ubrza proces obnove i da žele da obnova bude prilika za gospodarski razvoj Banovine

VIDEO

Novogodišnju čestitku predsjednika Vlade Andreja Plenkovića prenosimo u cijelosti

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je novogodišnju čestitku, u kojoj stoji:

„Drage Hrvatice i Hrvati u domovini i izvan Hrvatske, dragi sugrađani,

Iza nas je još jedna teška godina koju je obilježila pandemija koronavirusa, s kojom se već dvije godine bori cijeli svijet, a koja je pogodila i Hrvatsku, naš društveni život, gospodarstvo te koja je nažalost odnijela brojne živote.

I kao da to nije bilo dovoljno, nedavno se pojavio Omikron, nova mnogo zaraznija varijanta koronavirusa, koja se munjevito širi. Obrana od te pošasti od svih nas traži odgovornost i društvenu solidarnost. Zahvaljujem svim zdravstvenim djelatnicima koji nesebičnim trudom daju neizmjeran doprinos u zaštiti zdravlja i života naših sugrađana. Svi možemo pridonijeti tom zajedničkom naporu pridržavanjem epidemioloških mjera, cijepljenjem i docjepljivanjem trećom dozom.

Uz pandemiju, Hrvatska se suočava i s posljedicama prošlogodišnjih razornih potresa i zahtjevnim procesom obnove. Zbog toga poduzimamo sve da bismo taj proces ubrzali, kako bi se svi mogli vratiti svojim kućama i domovima. Želimo također da obnova bude prilika za gospodarski razvoj teško pogođene Banovine.

Unatoč tim izazovima, Hrvatska ima razloga za optimizam. Očekujemo gospodarski rast veći od 9 % zahvaljujući sinergiji naših mjera i otpornosti hrvatskog gospodarstva. U 2022. godini nastavit ćemo sa snažnim gospodarskim razvojem, stvaranjem novih radnih mjesta i provedbom reformi, kao i mjerama demografske revitalizacije, koja je ključna za budućnost Hrvatske. Pred nama je ispunjenje i dvaju strateških ciljeva, a to su ulazak u Schengenski prostor i europodručje.

U nadolazećem razdoblju pokažimo da solidarno, zajedničkim snagama i odgovornošću svakog od nas možemo prebroditi ovu zdravstvenu krizu, kako bismo ostvarili sve prilike koje su pred Hrvatskom.

S tim uvjerenjem, uime Vlade i osobno svakome želim zdravlja, mira i uspjeha u novoj 2022. godini!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa