News

Komentari 18

Imamo veleposlanike: Mesić ide u Italiju, Šimunović u SAD...

Imamo veleposlanike: Mesić ide u Italiju, Šimunović u SAD...

U London odlazi Igor Pokaz, koji će na tom mjestu zamijeniti Ivana Grdešića. Mario Nobilo ostaje veleposlanik u Belgiji, Mladen Andrlić odlazi u Mađarsku, Tomislav Bošnjak u Egipat...

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović postavila je devet novih veleposlanika i dva konzula, a sve je objavljeno u Narodnim novinama.  Odluke stupaju na snagu 1. rujna.

Pjer Šimunović će biti novi veleposlanik Republike Hrvatske u Sjedinjenim Američkim Državama, u Washingtonu, i na tom će mjestu zamijeniti Joška Paru.  

Jasen Mesić je postao veleposlanik Hrvatske u Italiji, ali i stalni predstavnik Hrvatske pri Organizaciji za prehranu i poljodjelstvo (FAO), pri Međunarodnom fondu za poljoprivredni razvoj (IFAD) i pri Svjetskom programu za hranu (WFP). 

Igor Pokaz odlazi u London kao veleposlanik Hrvatske u Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sjeverne Irske, koji će na tom mjestu zamijeniti Ivana Grdešića. 

Aktualni veleposlanik u Belgiji dr. sc. Mario Nobilo ostaje u Bruxellesu, a Gordan Grlić Radman Budimpeštu mijenja za Berlin i odlazi kao veleposlanik Hrvatske u Njemačku.  

Dr. sc. Mladen Andrlić, dosadašnji ravnatelj Diplomatske akademije, novi je veleposlanik u Mađarskoj. 

Tomislav Bošnjak imenovan je veleposlanikom u Egiptu sa sjedištem u Kairu, Jasna Mileta veleposlanicom RH u Maroku sa sjedištem u Rabatu, a Aleksandar Sunko veleposlanikom u Grčkoj. 

Novi generalni konzuli i Njemačkoj i Australiji

Doc. dr. sc. Ivan Bulić postavljen je za generalnog konzula Hrvatske u Njemačkoj sa sjedištem u Düsseldorfu, a za konzula u Perth u Australiju odlazi Zoran Šangut, koji je dosad bio ravnatelj vukovarskog Memorijalnog centra Domovinskog rata.

Najčitaniji članci