Obavijesti

News

Komentari 55

Hasanbegović ima i zamjenicu: Stiglo 18 pomoćnika ministara

Hasanbegović ima i zamjenicu: Stiglo 18  pomoćnika ministara
8

REZULTAT BRKIĆEVA VIJEĆA: U jeku afera novih ministara, Milijan Brkić dovodi im nove pomoćnike. Ukupno ih je Vlada imenovala 18 i jednu zamjenicu

VIDEO

Prvi plodovi rada Vijeća za suradnju jučer su otkriveni na zatvorenoj sjednici Vlade. Ministri s nestrpljenjem iščekuju svoje desne ruke u ministarstvima koje bi im trebao dodijeliti Milijan Brkić kao šef Vijeća za suradnju te njegovih osam članova iz HDZ-a i Mosta.

Ministri se 20 dana sami snalaze, a neki će tako i nastaviti barem još neko vrijeme. Vijeću je, naime, trebalo dva tjedna da postavi što nove, što stare pomoćnike u devet ministarstava. Ukupno ih je Vlada imenovala 18 i jednu zamjenicu.

Ana Lederer posebno zanimljiva javnosti

Riječ je o šarolikom društvu, od kojih je upravo dr. sc. Ana Lederer kao novoimenovana zamjenica posebno zanimljiva javnosti. Bila je osam godina na čelu HNK Zagreb, a “presudila” joj je bivša ministrica Zlatar Violić. Obje su se preko medija raspravljale.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Inače, Lederer je uživala podršku zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandća. Violić joj je uglavnom spočitavala da je samo povećavala troškove HNK, ali u tome ju je poduprla i kazališna redateljica Snježana Banović. Ona je još 2012. za Novi list rekla:

“Nakon dugih godina potpuno nekritičke podrške Grada Zagreba i Ministarstva kulture učvrstio se stav gospođe Lederer i šarolike ekipe oko nje koju predvodi moćni predsjednik Kazališnog vijeća HNK da je svemoćna i nedodirljiva, pa se svaki argument protiv njezina poslušnog, bezbojnog i neznalačkog vođenja kazališta proglašava političkom hajkom, nasiljem i medijskim zlostavljanjem”.

Ujedno ju je prozvala da je u HNK sjela zahvaljujući supruzi nekadašnjeg premijera Mirjane Sanader. Lederer je u jednom intrevjuu rekla kako su njihove kćeri zajedno išle u školu, ali da se njih dvije nisu družile. Sad će sjediti u Ministarstvu kulture kao zamjenica ministra, a Iva Hraste Sočo je nova pomoćnica.

Boban na čelu DUUDI-ja, ali samo kao prijelazno rješenje?

Tomislav Boban vodit će Državni ured za upravljanje državnom imovinom, no kako doznajemo od izvora bliskih HDZ-u, domoljubi ondje i dalje žele vidjeti Ivana Domagoja Miloševića. Zbog toga Bobana zovu “prijelaznim rješenjem”.

Pomoćnike je dobio i ministar gospodarstva - Zdeslava Matića, Željka Pravdića i Ivana Sertića. U Ministarstvu uprave ostaju Jagoda Botički i Boris Milošević, a dolazi im pomoći i Marko Kovačić.

Još 11 ministara čeka pomoćnike

Ministri financija, obrane, vanjskih poslova, regionalnog razvoja, turizma, prometa, poduzetništva, graditeljstva, socijale i obrazovanja čekaju da im Brkić i članovi njegova Vijeća odrede najbliže suradnike. Ministarstvo branitelja još je u gorem položaju jer nema ni ministra, no možda dobiju sve u kompletu.

Orepić ojačan pomoćnicima

Ministar Orepić ‘bogatiji’ je za čak tri pomoćnika. Uz Dorića, dolaze mu Stjepan Lončarica i Lidija P. Stipetić. Ujedno Oleg Butković preuzima mjesta u skupštinama društava umjesto Siniše H. Dončića - u HP-u, Croatia Airlinesu te Odašiljačima i vezama.

Popis pomoćnika:

Joško Dorić jedan je od tri nova pomoćnika koji sjede u MUP-u

Katarina Ivanković Knežević pomagat će ministrici rada Šikić

Trpimir Goluža uz Ivandu i Šošratića, član je Kopjareva vijeća

Tomislav Boban bio je šef AUDI-ja, iz kojeg je nastao DUUDI

Iva Hraste Sočo imenovana je pomoćnicom ministra kulture

Miroslav Kopjar od sada je predsjednik Upravnog vijeća

Mirko Šundov predložen je da zamijeni generala Dragu Lovrića

Ana Lederer bila je šefica HNK, a sad će biti zamjenica Hasanbegovića

Mario Njavro novi je pomoćnik u Ministarstvu poljoprivrede

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.