Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
49 komentara

Imao je pomagača? 'Ubojica je godinama vodio tajni život...'

Šerif Joseph Lombardo je 64-godišnjeg napadača Stephena Paddocka opisao kao "uznemirujućeg i opasnog". U njegovom autu našli su 1600 komada streljiva i nekoliko kutija s eksplozivima

Social media photo of Las Vegas gunman Stephen Paddock
Foto: HANDOUT
49 komentara

Napadač iz Las Vegasa Stephen Paddock proveo je "više desetljeća nabavljajući oružje i municiju i vodeći tajni život" prije nego što je u nedjelju masovnom pucnjavom usmrtio 58 ljudi na glazbenom festivalu, otkrio je šerif Joseph Lombardo, a prenosi dpa u četvrtak. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Šerif je na konferenciji za medije u srijedu na kojoj je izvijestio o novim saznanjima opisao 64-godišnjeg napadača kao "uznemirujućeg i opasnog", te je otkrio da je u njegovu automobilu ispred hotela Mandalay Bay nakon napada pronađeno 1600 komada streljiva i nekoliko kutija s eksplozivima.

Lombardo je izjavio da je u "pedantno planiranom" napadu ozlijeđeno 489 ljudi, što je pad ranije brojke od više od njih 500, piše dpa. 

Reuters prenosi objavu FBI-ja da nitko drugi nije pritvoren vezano za ovaj zločin, no šerif Lombardo smatra kako je teško povjerovati da je samo jedna osoba mogla sastaviti toliku količinu oružja. 

- Morate pretpostaviti da je u nekom trenutku imao pomoć - istaknuo je na konferenciji za medije. 

Posebni agent FBI-ja za Las Vegas Aaron Rouse naglasio je kako u slučaju da Paddock nije imao pomoćnika ne postoje dokazi da je riječ o terorističkom napadu. 

Policija je na tri lokacije koje je pretražila pronašla skoro 50 komada oružja, a gotovo polovica je pronađena u hotelskoj sobi. Dvanaest pronađenih pušaka na sebi su imale takozvane uređaje bump-stock koji ubrzavaju ispaljivanje metaka i time "glume" automatske puške, prenosi Reuters. 

Istražitelji razmatraju postojanje mogućnosti da je Paddockova kupnja više od 30 komada oružja u listopadu 2016. bila potaknuta nekim događajem u njegovu životu. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message