News

Komentari 36

Imao je težak slučaj korone, na prsima SS tetovaže i svastika... Zavapio je: 'Spasite mi život'

Imao je težak slučaj korone, na prsima SS tetovaže i svastika... Zavapio je: 'Spasite mi život'

U kalifornijsku bolnicu stigao je muškarac, vidno uplašen i bolestan. Po cijelom tijelu je imao nacističke tetovaže, a liječili su ga židovski doktor, medicinska sestra Afroamerikanka i respiratorni stručnjak iz Azije

Židovski liječnik iz Kalifornije objavio je na Twitteru iskrenu ispovijest o tome kako je liječio pacijenta s koronom, koji je bio prekriven nacističkim tetovažama. Kaže da je njegovo suosjećanje bilo na testu.

Dr. Taylor Nichols ispričao je kako je u njihovu bolnicu, Mercy San Juan Hospital blizu Sacramenta, došao čovjek koji je izgledao bolesno i uplašeno. Kada mu je osoblje skinulo majicu svi su vidjeli tetovaže na njegovom torzu.

- Svastika je hrabro stajala na njegovim prsima. SS tetovaže i ostala nacistička znamenja koja su dosad bila prekrivena majicom sada su bila pred očima cijele sale - prisjetio se dr. Nichols.

Među osobljem je još bila jedna medicinska sestra Afroamerikanka i stručnjak za respiratorne probleme iz Azije.

- Doktore, ne dopustite da umrem - zavapio je ovaj solidno građeni muškarac dok smo ga stavljali na respirator. Na njemu je bilo vidljivo da je već godinama ovisan o metaamfetaminu i skoro nije imao zube.

Dr. Nichols ga je uvjerio da će se brinuti o njemu i pokušati ga održati na životu najbolje što znaju. Muškarac je rekao da naprave sve što moraju.

- Svi smo ih vidjeli. Te simbole mržnje na njegovom tijelu, koji su jasno odavali njegove stavove u životu. Svi smo znali što misli o nama. Koliko mu vrijede naši životi. Ipak, bili smo tamo i radili najbolje što smo mogli da ga održimo na životu. Cijelo to vrijeme nosili smo zaštitnu opremu - ispričao je dr. Nichols.

Ipak, ovaj slučaj je njegovo suosjećanje stavio na test jer je posrnuo zbog stalnog stresa, straha i izolacije od ostatka svijeta s kojima je suočen od početka pandemije.

Sa svastikama i drugim nacističkim obilježjima nosio se cijelu svoju karijeru te mu je uvijek pomagala mantra koju si je ponavljao: 'Ovi ljudi trebaju doktora, a ti si doktor'.

Priznaje da se često pita što bi netko s nacističkim tetovažama mislio da zna da ga liječi Židov, ili koliko bi takav čovjek cijenio njegov život da su uloge obrnute.

- Prvi put u karijeri, primijetio sam da sam oklijevao. Pandemija me izmorila i moja mantra u tom trenutku nije imala utjecaja na mene. Tada sam shvatio da možda i nisam OK - zaključio je dr. Nichols.

Ova njegova ispovijest u seriji tvitova podijeljena je već tisuće puta i zaradila je mnogo lajkova, piše Independent.

Najčitaniji članci